Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Diploma’s binnenvaart worden eindelijk uitwisselbaar

ROTTERDAM

Er is een nieuw, uniform stagehandboek voor de Europese binnenvaart. In de toekomst wordt Engels de voertaal en vanaf 22 januari 2022 kunnen matrozen, schippers en kapiteins studeren waar ze willen. De lesstof wordt overal gelijkgetrokken, waardoor diploma’s uitwisselbaar worden en de veiligheid op de binnenwateren omhoog gaat. Tevens moet deze Europese harmonisatie van het binnenvaartonderwijs de bijl zetten in het schreeuwend personeelstekort in de sector.

1 / 2
IPO2106 2021.COMPETING Stages 2

IPO2106 2021.COMPETING Stages 2

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • brunings

  Roemenië ligt ten noorden van Bulgarije

 • Lezeres

  Roemenië???

 • Stunteltje

  Is dat uniform stagehandboek voor de Europese binnenvaart ergens te downloaden?

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook