Carriere en Opleiding

Nederlands schippersjargon is binnen een jaar te leren

Nederlands was voor de meeste binnenvaartschippers en matrozen niet het favoriete vak op school. Een van de goede redenen om te gaan varen; dan was je daar mooi vanaf. Maar voor buitenlands maritiem personeel is Nederlands sinds kort het belangrijkste vak geworden. Tenminste, als je verder wilt komen.

Benieuwd naar het hele verhaal? Download hier de Schuttevaer Carrière & Opleiding special.

'Ik had de proefexamens van het vaarbewijs bekeken. Omdat ze in een snel tempo naar een basisniveau Nederlands moesten, bedacht ik dat het goed zou zijn om de modale werkwoorden naar voren te halen; mogen, moeten, willen. Wat is het verschil? In welke context mag je of moet je? Om zo het begrijpend lezen bij die mannen te optimaliseren.' Foto Maikel Apai

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Nederlands schippersjargon is binnen een jaar te leren | Schuttevaer.nl
Carriere en Opleiding

Nederlands schippersjargon is binnen een jaar te leren

Nederlands was voor de meeste binnenvaartschippers en matrozen niet het favoriete vak op school. Een van de goede redenen om te gaan varen; dan was je daar mooi vanaf. Maar voor buitenlands maritiem personeel is Nederlands sinds kort het belangrijkste vak geworden. Tenminste, als je verder wilt komen.

Benieuwd naar het hele verhaal? Download hier de Schuttevaer Carrière & Opleiding special.

'Ik had de proefexamens van het vaarbewijs bekeken. Omdat ze in een snel tempo naar een basisniveau Nederlands moesten, bedacht ik dat het goed zou zijn om de modale werkwoorden naar voren te halen; mogen, moeten, willen. Wat is het verschil? In welke context mag je of moet je? Om zo het begrijpend lezen bij die mannen te optimaliseren.' Foto Maikel Apai

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer