Vermist

Bemanning Urker kotter voor kust Afrika lijkt in goede gezondheid

Er lijkt contact te zijn met de bemanningsleden van de garnalenkotter die geruime tijd onvindbaar was voor de kust van Afrika. Dat zegt Bennie Zeilmaker, de broer van bemanningslid Corrie Zeilmaker. ‘Het lijkt dat ze in goede gezondheid zijn’, vertelt hij vrijdag aan Hart van Nederland.

Corrie Zeilmaker uit Harlingen Foto Bram Pronk

‘Dit nieuws komt van de Maritieme Politie. Die heeft eindelijk contact met de gehad. Ze varen heel langzaam, zo’n 2 kilometer per uur, dus het kan nog wel een dag duren voor ze in de haven zijn’, aldus Bennie. Zelf heeft hij nog geen contact gehad.

Omrop Fryslân meldt dat het contact is gelegd tussen de maritieme politie van Den Helder en een sleepboot van de Nigeriaanse marine. Die marine sleept momenteel de kotter AFKI naar een Nigeriaanse haven. Omdat dat heel langzaam gaat, kan dat nog 40 uur duren.

Over de kotter en het lot van de bemanning bestaat sinds 24 oktober veel ongerustheid. Het schip voer voor de westkust van Afrika toen het van de radar verdween. Het was vanuit Nederland onderweg naar Congo-Kinshasa.

Bemanning Urker kotter voor kust Afrika lijkt in goede gezondheid | Schuttevaer.nl
Vermist

Bemanning Urker kotter voor kust Afrika lijkt in goede gezondheid

Er lijkt contact te zijn met de bemanningsleden van de garnalenkotter die geruime tijd onvindbaar was voor de kust van Afrika. Dat zegt Bennie Zeilmaker, de broer van bemanningslid Corrie Zeilmaker. ‘Het lijkt dat ze in goede gezondheid zijn’, vertelt hij vrijdag aan Hart van Nederland.

Corrie Zeilmaker uit Harlingen Foto Bram Pronk

‘Dit nieuws komt van de Maritieme Politie. Die heeft eindelijk contact met de gehad. Ze varen heel langzaam, zo’n 2 kilometer per uur, dus het kan nog wel een dag duren voor ze in de haven zijn’, aldus Bennie. Zelf heeft hij nog geen contact gehad.

Omrop Fryslân meldt dat het contact is gelegd tussen de maritieme politie van Den Helder en een sleepboot van de Nigeriaanse marine. Die marine sleept momenteel de kotter AFKI naar een Nigeriaanse haven. Omdat dat heel langzaam gaat, kan dat nog 40 uur duren.

Over de kotter en het lot van de bemanning bestaat sinds 24 oktober veel ongerustheid. Het schip voer voor de westkust van Afrika toen het van de radar verdween. Het was vanuit Nederland onderweg naar Congo-Kinshasa.