FSO Safer

Dringend beroep op Nederland rondom slopen wrakke Safer

De NGO Shipbreaking Platform heeft een dringend beroep gedaan op de Nederlandse regering om ervoor te zorgen dat de FSO Safer na het leegpompen wordt afgevoerd naar een sloopwerf waar het vaartuig op een verantwoorde manier wordt gesloopt. De organisatie vraagt speciale aandacht voor de enorme hoeveelheid gevaarlijke stoffen die nog overblijven nadat de ruim 1 miljoen vaten lichte stookolie zijn overgepompt in de door de VN aangekochte VLCC.

De FSO Safer ligt sinds 2015 weg te rotten voor de kust van Jemen.
De FSO Safer ligt sinds 2015 weg te rotten voor de kust van Jemen. Foto Saudi Aramco

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Dringend beroep op Nederland rondom slopen wrakke Safer | Schuttevaer.nl
FSO Safer

Dringend beroep op Nederland rondom slopen wrakke Safer

De NGO Shipbreaking Platform heeft een dringend beroep gedaan op de Nederlandse regering om ervoor te zorgen dat de FSO Safer na het leegpompen wordt afgevoerd naar een sloopwerf waar het vaartuig op een verantwoorde manier wordt gesloopt. De organisatie vraagt speciale aandacht voor de enorme hoeveelheid gevaarlijke stoffen die nog overblijven nadat de ruim 1 miljoen vaten lichte stookolie zijn overgepompt in de door de VN aangekochte VLCC.

De FSO Safer ligt sinds 2015 weg te rotten voor de kust van Jemen.
De FSO Safer ligt sinds 2015 weg te rotten voor de kust van Jemen. Foto Saudi Aramco

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer