DOOR DE LENS VAN SANNE

Charterschipper Jouke Lemmers kiest ‘moderne klassieker’

De milieuregels en veiligheidsvoorschriften vragen steeds meer van charterschippers. Reden voor Jouke Lemmers het roer om te gooien. Hoewel het leven op oude zeilschepen hem met de paplepel is ingegoten, koos hij voor een zeiljacht. De Cherokee is een ‘moderne klassieker’ zoals hij het zelf noemt.

'Op een gegeven moment werd ik bij mijn baas geroepen. Hij zei: ‘Jouke, volgens mij ben je niet gelukkig.’ Hij gaf me drie maanden de tijd om na te denken. En als ik er uit was, dan moest ik daar ook voor gaan.' Foto Sanne van der Most

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Charterschipper Jouke Lemmers kiest ‘moderne klassieker’ | Schuttevaer.nl
DOOR DE LENS VAN SANNE

Charterschipper Jouke Lemmers kiest ‘moderne klassieker’

De milieuregels en veiligheidsvoorschriften vragen steeds meer van charterschippers. Reden voor Jouke Lemmers het roer om te gooien. Hoewel het leven op oude zeilschepen hem met de paplepel is ingegoten, koos hij voor een zeiljacht. De Cherokee is een ‘moderne klassieker’ zoals hij het zelf noemt.

'Op een gegeven moment werd ik bij mijn baas geroepen. Hij zei: ‘Jouke, volgens mij ben je niet gelukkig.’ Hij gaf me drie maanden de tijd om na te denken. En als ik er uit was, dan moest ik daar ook voor gaan.' Foto Sanne van der Most

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer