Update en uitbreiding

Keppel Singapore verlengt sleephopperzuiger Oranje van Boskalis

Dankzij een nieuwe middensectie van 45 meter heeft de sleephopperzuiger Oranje van Boskalis nu flink wat meer mogelijkheden. Ten opzichte de vorige situatie is de bagger- en opslagcapaciteit met 21.000 kubieke meter toegenomen. Ook het Vessel Automation System is vernieuwd.

De MV Oranje van Boskalis. 2023, Praxis Automation

De Oranje werd bij Keppel Shipyard in Singapore verlengd van 156 naar 201 meter. De conversie had plaats in het kader van het biobrandstof-programma, waarmee Boskalis experimenteert met alternatieve brandstoffen.

Systeem vervangen

Het schip kreeg ook een midlife update van het bestaande Vessel Automation System, een klus waar Praxis Automation voor tekende. Het bestaande Mega-guardsysteem uit de Pro-serie werd vervangen door de nieuwste versie uit de E-serie. Belangrijk resultaat van de ingreep is dat de capaciteit voor dataverkeer enorm is toegenomen.

Lees ook:

Nieuwste sleephopperzuiger van IHC passeert De Hef voor proefvaart

Zo zuidelijk kwam een ijsbreker nog nooit