Tegen uitstoot

Activisten Extinction Rebellion protesteren tegen cruiseschip van HAL

Activisten van Extinction Rebellion (XR) hebben zondagochtend geprotesteerd tegen cruisetoerisme in Rotterdam. Ze wilden de aanleg verhinderen van cruiseschip Nieuw Statendam in Rotterdam. Een woordvoerder van het havenbedrijf zegt dat ze de aanleg enkele minuten hebben vertraagd, maar dat het schip daarna kon aanmeren.

De Nieuw Statendam van HAL. Foto Wikimedia

XR is naar eigen zeggen met ongeveer vijftig activisten ter plaatse. Volgens de milieuorganisatie heeft cruisetoerisme een enorme milieu- en klimaatimpact en ze noemt die funest voor de Rotterdamse duurzaamheidsdoelen. XR wil dat Rotterdam doet wat nodig is, om alle cruiseschepen uit de stad weren.

De 299.65 meter lange Nieuw Statendam van Holland Amerika Lijn (HAL) ligt bij Cruise Port Rotterdam en gaat hierna naar Funchal.

Activisten Extinction Rebellion protesteren tegen cruiseschip van HAL | Schuttevaer.nl
Tegen uitstoot

Activisten Extinction Rebellion protesteren tegen cruiseschip van HAL

Activisten van Extinction Rebellion (XR) hebben zondagochtend geprotesteerd tegen cruisetoerisme in Rotterdam. Ze wilden de aanleg verhinderen van cruiseschip Nieuw Statendam in Rotterdam. Een woordvoerder van het havenbedrijf zegt dat ze de aanleg enkele minuten hebben vertraagd, maar dat het schip daarna kon aanmeren.

De Nieuw Statendam van HAL. Foto Wikimedia

XR is naar eigen zeggen met ongeveer vijftig activisten ter plaatse. Volgens de milieuorganisatie heeft cruisetoerisme een enorme milieu- en klimaatimpact en ze noemt die funest voor de Rotterdamse duurzaamheidsdoelen. XR wil dat Rotterdam doet wat nodig is, om alle cruiseschepen uit de stad weren.

De 299.65 meter lange Nieuw Statendam van Holland Amerika Lijn (HAL) ligt bij Cruise Port Rotterdam en gaat hierna naar Funchal.