Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Binnenvaart herstelt langzaam van corona

DEN HAAG

De binnenvaart herstelt van alle modaliteiten de komende jaren het moeizaamste van de COVID-19 pandemie. Het wegvervoer en het spoor laten in het meeste gunstigste scenario volgend jaar al weer een lichte groei zien, maar de binnenvaart zit dan in het gunstigste geval nog licht in de min.

1 / 1
Voor de binnenvaart wordt in het meest gunstigste scenario voor dit jaar een krimp van -4,2% verwacht. Dit kan oplopen tot een daling van -8% mocht de crisis geen drie maanden aanhouden, maar 12 maanden. (Foto Erik van Huizen)

Voor de binnenvaart wordt in het meest gunstigste scenario voor dit jaar een krimp van -4,2% verwacht. Dit kan oplopen tot een daling van -8% mocht de crisis geen drie maanden aanhouden, maar 12 maanden. (Foto Erik van Huizen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • J.G.J. van Maren

  Dus hoeveel moet je voor zo’n schip bieden bij een openbare verkoop.
  nog 3 Jaar onderhoud en modernisering. voor je hem weer kan gebruiken.
  en 3 jaar ligplaats.
  ik denk dat ze goedkoop weggaan.

 • M. de Graaf

  als ik mij niet vergis dan vaart een groot gedeelte van de witte vloot onder buitenlandse vlag dus daar hoeft de ned belastingbetaler niet aan bij te dragen.

 • Han van Roozendaal

  Jammer weer dat de passagiersvaart niet meegenomen is. Daar is nog geen sprake van herstel. Start van enig herstel pas verwacht in 2023. En geen enkel noodfonds. Koninklijke BLN en CBRB komen nergens aan tafel en hebben ook geen visie of plan.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook