Rent-a-Ship met bankgarantie van start

De eerste Rent-a-Shipcoöperatie is woensdag 1 september opgericht in het bijzijn van een notaris. Directeur Anton van Megen verwacht 8 september de tweede coöperatie op te richten. ‘Voor de mensen die in de eerste niet meer terecht kunnen.’

Door Marja de Vet
Er hadden zich dinsdag 31 augustus 136 schepen aangemeld met een laadcapaciteit van zo’n 430.000 ton. Het is de bedoeling het huurschepenplan van de EUBO (European United Barge Owners) vanaf 15 september daadwerkelijk uit te voeren.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (50)

  • Meneer Subaru rijder.

    U bent wel zeer slecht op de hoogte met de situatie van weleer en beledigd hier ook heel veel mensen. Het gaat mij te ver om hier inhoudelijk op te reageren. Ik adviseer U voordat U iets schrijft het nog eens goed na te lezen en te overdenken. In iedere berichtgeving kom ik Uw naam tegen, en inhoudelijk vertelt U NIETS.

    Geplaatst door: peter op
  • Oud zeer en dan nog een onwerkbare beurs in het achterhoofd. De beurs dacht toch helemaal niet aan de klant??

    Reis kwam op het bord en de klant moest maar afwachten wie er voor de wal kwam. Het beurs systeem had beter moeten inspelen op de ontwikkeling van de vervoersmarkt. Maarja dat waren ambtenaren en er gebeurde gewoon niets. Om het systeem te moderniseren. En dat kun je toch de schippers die tegen waren niet verwijren?
    En nu een groep schippers met een olieboer zelf wat bedenken, wordt hun verweten dat door hun de beurs weg is??

    De transparantie van hoe de vrachtprijs is opgebouwd en waarom wordt de kracht van de RaS. Zodat de klant weet waarvoor hij betaald, en niet belazerd wordt.
    Een schipper handelt nog te veel uit emotie en dat is niet goed. Heel veel nieuwbouw en andere dingen zijn daar het voorbeeld van.

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • Beste Jonne,

    Je zegt, geef het nu eens een kans, je moet echter niet vergeten dat er nog heel veel oud zeer zit
    bij heel veel schippers, en dat zijn echt niet alleen ouderen.Er is in de jaren negentig veel gebeurd in de binnenvaart en het komische is dat,
    dat veel van de schippers die toen die akties voor behoud van de beurzen, veroordeelden en zeiden dat staat de ondernemersvrijheid in de weg,
    nu de voorstanders van EUBO zijn. Toen hebben een groot aantal schippers veel inzet getoond, want die wisten dat wij in deze situatie terecht zouden komen. Maar nu hebben we de markt vrij, wat ook veel voordelen heeft en die weg gaan wij niet meer terug.Marktwerking is niet meer terug te draaien, en dit dipje van 2 jaar gaat gewoon weer over. Voor heel veel schepen gaat het weer prima, en als dat niet zo is moet je je eigen ondernemersplan wijzigen of bijstellen!

    Geplaatst door: peter op
  • Gun het toch eens een kans, door de markt zijn werk te laten doen komen we er niet, dat hebben we nu al 1,5 jaar geprobeerd. Nee zeggen kunnen schippers blijkbaar niet dus als er weer eens 5euro naar de Moesel geboden word, dan word er weer ja gezegd, prijzen gaan dus nooit omhoog.
    Marktwerking kan alleen als er faillisementen komen, maar die komen er niet want de banken hebben veel te veel geld in de schepen zitten, die zouden dan ver onder de prijs verkocht moeten worden waardoor de koper dus een relatief goedkoop schip heeft en dus weer voor minder kan varen.
    Ik wil wel een horen wat de tegenstanders gaan zeggen als het plan wel gaat werken, een voorstander kan altijd zeggen; we hebben het in ieder geval geprobeerd!!

    Geplaatst door: Jonne op
  • aan ????: ik suggereer niet dat er maarktwerking komt. Voor de duidelijkheid: ik wil geen plan, geen marktwerking dus wat mij betreft hoeft er niets te gebeuren. en ook u spreekt weer in de wij vorm. Mijn visie is dat er geen wij bestaat. elke binnenvaartondernemer is een individu. Er moet niet telkens moeite gedaan worden om “de schippers te lijmen” we zijn allemaal ondernemer met ieder zijn of haar eigen visie en als er dan een aantal tussen zitten die het niet redden dan is dat jammer. Er was al eerder eens iemand die bij een vorig artikel een vergelijking maakte met supermarkten en dat is een juiste, de firma Ahold peinst er niet over om de Albert Hein bij u in de buurt beperkter te openen omdat dan de lokale buurtsuper op de hoek ook wat omzet kan vergaren. Met andere woorden iedereen die moet gewoon zijn reizen blijven doen waar ze denken voor te kunnen varen, dan vallen er vanzelf ondernemers af. (dat is ook een soort marktwerking) En we willen inderdaad allemaal vooruit, ik heb het op een te verwaarlozen aanpassing na niet minder dan in de hoogtij dagen die de binnenvaart voor de crisis kende. Zo kan het dus ook! en dat bedoel ik met inzet en andere eigenschappen die een ondernemer in zich moet hebben. Als je een goede opdrachtgever hebt dan hoeft het niet minder te gaan dan voorheen. Die opdrachtgever had/heeft iedereen voor het kiezen je moet alleen niet aanboord blijven zitten en denken dat een telefoontje voldoende is. Het is voor de schippers tussen de ondernemers misschien allemaal wat nieuw maar een netwerk bouwen, je gezicht laten zien en zo je bedrijf op de kaart zetten is wel de manier om nu niet tegen de dijk te hoeven liggen met je schip/schepen.

    Geplaatst door: toeschouwer op
  • De ene zegt : onwerkelijke marktprijzen die RaS hanteert??, De ander zegt: het wordt vanzelf weer beter met de vracht??Weer een ander, Je kunt gewoon achterover leunen, je wordt gered door A v M. Woord staking is ook al gevallen??

    Wat is dit voor stemmingmakerij??
    Prijzen: 3 man op groot schip a 50 euri per uur x 14 = 2100 per dag.
    Groot schip is 2400 ton krijgt x 50 cent = 1200 euri.

    Vanzelf beter?? Elke maand komen er schepen bij!! Alle landen hebben veel schuld wat gedicht wordt met GELEEND geld?? Dat gaat niet goed.
    Mensen zijn ontslagen en hebben minder te besteden, dat ga je later pas merken!
    Huizenmarkt loopt voor geen meter.

    Staking.– Het is gewoon de bedoeling te gaan varen en niet te gaan liggen.

    Vrijheid schipper. Niets minder dan je gewent bent op de vrije markt. Je moet niets, maar dat je dan daardoor leeg ligt, niet piepen.
    Maar dat is buiten de R a S ook zo.
    Je mag op lading of bestemming weigeren. Wil je een maand tegen de dijk voor schoonmoeder verzorgen. Geen punt.

    Garanties: ja 312 dagen per jaar betaalde huur.

    Risico’s: nu nog 3 weken huur, maar dat proberen eubo ook nog te dichten met de bank. Maar nu heb je ook een risico met de bevrachters, welke schipper gaat info bij de KvK opvragen over de bevrachters.

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • @Toeschouwer Ik ga me niet verlagen naar uw niveau Maar toch ergens bang voor ..
    En waar baseert u op dat er marktwerking komt Ik hoop(te) het ook maar ik zie nog steeds niets gebeuren en daarbij waar blijven de schepen Die komen terug Is het nu niet direct dan wel op termijn De bank is echt geen suiker-oompje die fijn de schepen in de hoek laten liggen En als er een sloop ronde komt Dan gaan er mensen er aan deelnemen die willen stoppen en waarvan hun schip niet zodanig wat opbrengen dat dat een mooie kans is om er van af te komen Want immers er moet gesaneerd worden En dat heeft de afgelopen jaren bewezen Er zijn toen “verkeerde” tonnen gesloopt en dat DENK ik dat dat weer gaat gebeuren Om in de geruchtenstroom (want daar gaat alle discussies over STEL dit STEL dat Ik heb gehoord en ik denk zeker te weten) dat RABO-Shipping ook nog eens toestemming moet vragen aan het hoofdkantoor Zullen ze nu om ook maar lekker mee te suggereren het ook niet meer weten En om door te gaan tussen de regels door zegt dat ook de bank tegen vele ….Maar hopen dat het snel beter wordt Dus ja
    De banken hebben immers meer te verliezen dan wij als 1-ling
    En wie zegt dat mensen zelf geen inzet hebben Waar baseert u dat op Misschien heeft u geen inzet omdat ja… ik kan veel suggereren maar het helpt allemaal niet Omdat we niet in willen zien dat we verder moeten op wat voor manier ook Met hopen op het onrealistische dat is nu ondertussen wel duidelijk En iemand schreef maar hopen dat de overheid en of de banken er zich er maar niet mee gaan bemoeien want dan zijn we werkelijk allemaal nog jaren voor de nul-lijn bezig Want ook ik kan best rondkomen maar ik wil verder komen Dat is toch de bedoeling van het zelfstandig ondernemer zijn

    Geplaatst door: ???? op
  • Meneer van Megen: ik twijfel niet aan uw cijfermatige onderbouwing, ik zou alleen zelf nooit voor € 0,50 c.p.t.p.d. in de huur gaan. Het helpen van een groep mensen die door eigen toedoen hun zaakjes niet op orde hebben DAT stoort mij ontzettend aan dit plan. mensen die hopelijk met hun volle verstand keuzes gemaakt hebben in het verleden die uiteindelijk slecht uitpakken is dat jammer. en dat is alles wat het is! jammer! geen reden om je op te werpen als de verlosser. gewoon lekker laten gaan en de hardwerkende ondernemers de waardering geven die zij verdienen. Als ik dit van tevoren geweten had, had ik misschien ook overwogen om lekker achterover te leunen, want als je niets doet of alles stelselmatig verkeerd doet wegens gebrek aan talent of inzet krijg je immers alles toch in de schoot geworpen.

    Dus Meneer Kingma: Er is bij mij juist behoefte aan helemaal geen plan. Ik heb dus ook totaal niet de behoefte om met iets anders te komen. Bij ons gaat het goed zo. Wat betreft het vermelden van de naam: ik zou als ik u was vrolijk verder gaan met de begripvole en behulpzame makelaar spelen. MAAR let wel op dat u overal uw naam bij vermeld hoor! Want de werkelijke reden dat u wilt dat de markt weer aantrekt en de schippers zo zielig vindt is natuurlijk dat de verkoop van schepen dan ook weer aantrekt. Als u dan nu uw naam onder elke zinloze publicatie plaatst (dat puur bestaat uit meningen, medelijden- en steunbetuigingen) en dat maar goed lang volhoudt dan weten de schippers uw makelaarskantoor aan het einde van de crisis vast te vinden, dat beloof ik u. puur eigen belang om naambekendheid te verkrijgen dus, de naam Kingma onder een publicatie… Bij mij is het ook eigen belang alleen probeer ik door mijn naam niet de publiceren datgene te beschermen waar ik jaren voor gewerkt heb.

    Geplaatst door: toeschouwer op
  • @Klaas U geeft geen antwoordden maar herhaalt wat iedereen zegt maar geen feiten waar U iets op baseert
    RaS is toch geen stakingsaktie dan wanneer U werk weigert die niet aan Uw prijs voldoet doet U dan ook aan staken Vind het wel een zwaar woord Staken
    Dat het zo is dat na iedere dip weer betere tijden komen Maar daar heb ik geen geduld meer voor En zulke lange dippen heb ik niet meegemaakt Of kunt U mij die voorbeelden wel geven
    En ach er zijn altijd mensen die anders rekenen daarom zitten we zo diep Ik begrijp gewoon niet waarom al die ideeen dan zijn gekomen En dat er zoveel om te doen is ALS het maar om een klein clubje gaat Ik heb meer het idee dat mensen niet willen durven toe geven dat het eigenlijk best but gaat
    Maar het stoort me wel dat eerst de banken de schuld kregen en toen de nieuwbouwers en nu de EUBO-gangers Lijkt me stug dat hoeveel mensen zijn er bij aangesloten die dan alleen de hele markt kunnen verprutsen Dan heeft de RaS echt wel een kans van slagen want daar zijn geloof ik meer tonnen bij aangesloten Of heb ik dat verkeerd
    Ik stop ermee wijzer wordt ik er niet van Ga zelf maar wat ondernemen en wie weet ….
    Goede vaart allen

    Geplaatst door: Ik wil eerst iets weten voordat op
  • Beste EUBO voorstanders,

    Prima dat U deze stakingsaktie steunt, U gaat immers massaal tegen de dijk en gaat alleen varen tegen het EUBO gerelateerde tarief. Maar wees aub
    niet boos op de schepen die wel voor hogere tarieven gaan laden wij hebben hier immers niet
    om gevraagd. Jullie moeten trouwens niet denken dat het bij iedereen slecht gaat. Iets minder is
    niet zo,n probleem en na iedere dip komt er weer een betere tijd. Ook zonder EUBO.

    Geplaatst door: klaas op
  • @Eendracht maakt macht, Mag ik weten waar U de informatie vandaan haalt…dat EUBO schepen de zwakste zijn Dan kan ik dat ook lezen Want U suggereert dat de EUBO dus informatie doorlekt
    En wat is volgens U dan wel realistisch en dat bedrag wat U noemt waar haalt U dat vandaan En ie bepaald wat realistisch is Zijn we nu dan zo realistisch bezig(ga niet herhalen wat anderen zeggen…van marktwerking verstand gebruiken etc We hebben met z’n allen al laten zien dat dat er niet in zit want anders was er allang wat verandert)Ik vind het wel erg jammer dat U commentaar geeft terwijl U niet eens het plan heeft gelezen Wat wilt U eigenlijk hier mee bereiken

    Geplaatst door: iemand die boos is op
  • Ik ben het voor een groot deel eens met Galeislaaf. Volgens mij kan EUBO wel een succes worden onder de voorwaarde dat er er een groot aantal schepen aan deelneemt. Ik spreek hier niet over tonnen maar procenten van de binnenvaart vloot=macht! Dit lijkt mij niet eenvoudig.

    Met het plan van EUBO tracht men zich te verzetten tegen de werking van de vrije markt(die wil saneren) en het valt wel op dat vooral de zwakkere bedrijven willen deelnemen. De crisis bestrijden lukt enkel als we aan dezelfde ziel trekken en er dus voldoende deelnemers zijn. Noem het maar een legale oligopolie.

    Het mogelijke succes dat EUBO de komende 6maanden zal boeken zal voor mij ook niets bewijzen vermits dat de best betalende maanden zijn. Ik vraag me eerder af of dat EUBO nog een succes zal zijn tegen volgend jaar dezelfde datum?

    Verder vind ik de uitbetaling van de varende schepen onrealistisch hoog naargelang de werkelijke marktprijs. Waarom niet 1€? Ik heb het business plan niet gelezen maar deze onrealistische uitbetaling doet mij denken aan een ponzi scheme of piramidespel zonder kwaad opzet(denk aan Jean Pierre van Rossem). Een realistische prijs voelt veel vertrouwelijker, en als er een cashflow is kan die later nog eventueel uitbetaald worden.

    Geplaatst door: Eendracht maakt macht op
  • @Klaas, Waar baseert U dat, op geen spot markt meer De prijzen gaan bij het RaS net zo goed ook mee omhoog en omlaag (niet lager dan 50€cent)ook naar vraag een aanbod
    Dus zullen ze de losvaarders en RaS toch blijven uitspelen Waarbij ik simpel denk RaS zijn (kostendekkende) vaststaande tarieven en de los-vaarders zijn dat niet Dus wie moeten ze dan eerst prijsopgaaf gaan vragen de losvaarders Dus als die wel het ondernemers instinct hebben, krijgen de RaS mensen het ook beter (men krabt elkaars kont) Dus het ligt gewoon aan de losvaarders die moeten de prijzen omhoog krijgen gebeurd dat niet dan zijn de losvaarders geen ondernemers Want blijven de losvaarders voor deze (idiote) prijzen varen komt de RaS in geldnood en dan klapt de boel en dan komen de RaS mensen er weer bij en dan is denk ik het hek werkelijk van de dam
    Dus mijn mening is het plan moet slagen hoe dan ook want dan heeft iedereen het beter Want gaat het de RaS goed dan heeft de losvaarder het ook goed en visa versa
    Dus eigenlijk concludeer ik het is net zo’n ondernemersrisico als elk nieuwe stap
    Zoals het nu dus gaat,is mijn vraag, kan de losvaarder het dan ook nog lang volhouden dan de vraag hoe lang houd de RaS het vol Volgens mij 50 om 50% Volgens mijn idee kan ik kan beter bij het RaS aansluiten want dan weet ik net zo goed tot het goed gaat wel kostendekkend bezig ben geweest en daarna zie ik het wel weer

    Geplaatst door: ik wil eerst iets weten voordat op
  • Goed geschreven toeschouwer,

    Eubo word ondergang van spotmarkt, dus dan helemaal geen reis meer, ook geen slechte.

    Geplaatst door: klaas op
  • @Galeislaaf,Dan bent U toch ook lekker aan het vooruit boeren Toen 12 weken thuis zelfs met een afloskapitein en nu leeg liggen (met waarschijnlijk niet thuis als ik zo mag concluderen) Zit daar geen €uro-inkomsten verschil in Laten we het nog niet eens hebben over het “vrijwillig” “verplicht” leeg liggen Dus ook niet eens zelf de keuze hebben wanneer U zelf vrij zou willen zijn…Terwijl je nu wel een keuze zou hebben, (bij de RaS) met inkomsten die jezelf wel in de hand kan houden Deze snap ik niet helemaal van U

    Geplaatst door: ………. op
  • @Allen die dus geantwoord hebben Maar ik lees niets van diegene die er tegen zijn En daar zal ik ook wel eens een antwoord van willen hebben Maar als ik zo uw reacties lees zo heb ik dat plan ook gelezen Maar omdat er zoveel tegen gas wordt gegeven was ik daar dus eigenlijk meer nieuwsgierig naar Maar ik ben eigenlijk bang dat die reacties van mensen komen die niets een kans willen geven en heilig geloven in het feit…net als de banken…dat het vanzelf beter wordt Maar daar geloof ik eigenlijk niet meer zo in Niets gaat vanzelf beter daar moet ik zelf ook actie naar ondernemen Mijn conclusie is eigenlijk dat ik toch dat formulier moet gaan invullen want wachten op tegen argumenten heeft zoals nu blijkt geen zin dus mijn idee is gewoon …het is nog niet zo’n slecht plan als men wil doen geloven

    Geplaatst door: ik wil eerst iets weten voordat op
  • Hr van Megen, 2009 254000 ton toegevoegd 2010 nog eens 90000 ton, dit maakt 344000 ton, schiet al lekker op naar de 500000 ton.
    Ik spreek nu even voor mezelf in 2009 60 lege dagen natuurlijk niet achter elkaar, maar hier een paar dagen op de moezel een paar dagen etc.
    2010 40 lege dagen.
    Als je dit vermenigvuldigt met stel de halve vrije markt schiet je aardig op naar de 500000 ton, want ik ben niet alleen die her en der verplichte atv dagen krijg.
    Vandaar mijn conclusie 500000 ton is de overcapaciteit, o ja in 2008 0 dagen leeg gelegen wel 12 weken thuis geweest dankzij mijn afloskapitein.
    Is dit voldoende uitleg anders tot maandag

    Geplaatst door: Galeislaaf op
  • Vraagje,
    De bank zal u niet gaan verplichten om mee te doen. Ze gaat niet op de stoel van de ondernemer zitten. U zult dus zelf het initiatief moeten nemen. Dit betekent echter niet, dat de bank rustig achterover kan leunen en afwachten. In de kleine lettertjes van de hypotheekakte staat, dat je niet ongevraagd een huurcontract of ander langdurig contract mag aangaan. In dit geval werken de kleine lettertjes dus in ons voordeel, want nu moet de bank een standpunt innemen. Ofwel men ziet het plan niet zitten en geeft geen toestemming, ofwel men staat achter het plan en geeft dus wel toestemming. Gelukkig is dit laatste bij de meeste banken (misschien wel alle) het geval.
    Dit betekent nog niet, dat de bank nu openlijk dit plan kan gaan steunen en stimuleren. Immers heeft de bank ook andere klanten, die geen baat hebben bij het slagen van dit plan. De bank zal zich dus verdekt opstellen. Maar in een persoonlijk gesprek met een accountmanager wordt u veel wijzer. Mijn advies is: Neem zelf het initiatief en vraag een gesprek aan met uw accountmanager. In de meeste gevallen zult u ontdekken, dat de banken het plan toch stimuleren en dan is het goed te weten dat de bank achter je staat bij het opstarten van een nieuw project.
    Mijn persoonlijke ervaring met zo’n gesprek was zeer positief. Onze accountmanager prees dit plan omdat het plan geheel uit de sector zelf naar voren komt (wordt gezien als goed ondernemerschap) en omdat dit een plan is met een grote kans op succes (aldus mijn accountmanager).
    Maar nogmaals verplichten zal men niet doen. Een ondernemer neemt zelf het initiatief.
    Veel succes.

    Geplaatst door: B.D. op
  • — vraag:Wie kan mij vertellen wanneer je geen eigen baas meer bent als ik me hierbij aansluit.

    De knop moet om tussen de oren, het is een heel ander systeem en veel mensen begrijpen het nog niet.
    Bij de MSG MOET je alles doen, bij RaS moet je niets.
    Je kunt gewoon werk weigeren op ladingsoort of bestemming. Nu zeggen de mensen gelijk, ja dan ben ik wel heel snel door mijn snipper dagen en moet ik voor niets een dag liggen bij weigering., maar dat heb je nu ook! Wil je niet naar Basel heb je nu ook een kans dat je een dag leeg ligt.
    Dus eigenlijk veranderd er niets met mee doen, ja beter vervoervoorwaarden en geen ongein op je charter.

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • Ik zou zeggen lees het businessplan!!! op http://www.eubo.nl>Het is nu of nooit laten we dit lopen
    dan word de catastrofe alleen maar groter met al dat uitstellen en bijschrijven!!!of bel EUBO

    Geplaatst door: eubo -lid op
  • @tyd!§tvphygvuitd! Bedankt voor uw uitleg! Het is me helemaal duidelijk nu! Ik meld me gelijk aan.

    Geplaatst door: Ik heb een talenknobbel op
  • @Vraagje, Dat hangt van Uw eigen ondernemend inzicht af Het lijkt mij niet dat iemand er toe verplicht kan worden OOK niet door een bank Maar helaas zijn we allen afhankelijk van een bank want daar zijn de bedragen om te investeren met dit belastingklimaat te groot voor Dus ik denk wel dat ze iemand kunnen ” sturen” naar iets Misschien dus dan wel naar het RaS Er wordt nu tenslotte ook “gestuurd” of is het gedelegeerd
    Maar wat is het verschil nu eigenlijk tussen 14 uur varen en 50€cent krijgen en dat met niet aan je verplichtingen te kunnen voldoen met 7x24uur
    Benieuwd of iemand dit me kan uitleggen want als ik de tarieven op VI bekijkt kan het alleen maar beter worden
    Ik heb ook het gevoel nu ik het zo gelezen heb dat je meer een zelfstandige ondernemer bent om aan dit initiatief deel te nemen dan nog verder door te modderen Ik denk dat je jezelf te kort doet Maar er zijn meer vragen die mij bezig houden Maar eerst eens deze vraag beantwoordt zien Wie kan mij vertellen wanneer je geen eigen baas meer bent als ik me hierbij aansluit

    Geplaatst door: Wil graag iets weten voordat op
  • Ik vraag me alleen af: Als de Rabobank dit plan voor 100 procent steunt, kunnen ze mij dan ook verplichten om in te stappen in het RaS-plan?? Want ik geloof toch niet dat de bank er geld in zal blijven pompen als blijkt dat er toch te weinig schepen meendoen?

    Geplaatst door: Vraagje? op
  • Zoveel mensen,zoveel wensen.
    Er zijn, er altijd weer die elk nieuw plan de grond in trappen,zonder zelf met een beter plan te komen,die mensen kan je beter negeren.Geef dit een kans,zonder financiele hulp van de overheid! We gaan het zien. Er is een grote overcapiciteit of reservecapiciteit en dat in de grotere tonnage,s,maar dat wisten we al. Gezien het geduld, van de banken om iedereen door te laten modderen verbaasd me niet meer. Als ik zelf bankdirecteur was,gaf ik deze ondernemers nog eeen jaar! Maar goed,waarheen met die mooie grote schepen? De bevrachtingswereld is medeschuldig,omdat ze merendeels voor de verlader zijn, dan voor de vervoerder.En dat was vroeger iets anders.Kantoren als D.P.C. en Gebr de Jong,spannen volgens mij de kroon,verbaasd me elke keer weer,hoe raken ze het werk weer kwijt.Wens dan Anton en zijn compaenen veel succes met de R.A.S. Niet geschoten is altijd mis! Bovendien is het aan de kant van onze Binnenvaartambassedeur ook erg erg stil! Bovendien wil ik de kleine schepen adviseren,waaronder wij ook behoren,ga niet voor te lage vrachten varen. Nee zeggen,kan ook tot betere vrachtprijzen resulteren.

    Geplaatst door: Martin op
  • Beetje kort door de bocht toeschouwer met je uitspraak.Misschien ben je zelf wel iemand die zelfs de rente niet betaald en drie jaar uitstel daarvoor heeft gekregen.

    Geplaatst door: theo op
  • Word tijd dat deze paparazzi site uit de lucht gaat!

    Geplaatst door: word lastig van onwetende mensen op
  • Beste TOESCHOUWER,
    Je hebt het recht op vrijheid van meningsuiting. Dat je het hartstochtelijk oneens bent met initiatieven als EUBO en Rent a Ship, dat mag. Tegelijk zou ik zeggen: Kom dan met een beter plan. Dan heb je mijn respect. Mijn respect verdien je ook al niet omdat je niet de ballen hebt om je naam onder je commentaar te zetten. Dat heeft natuurlijk ook een voordeel: Jij hoeft je zonwering niet naar beneden te doen. De schaamte voorbij.
    Niettemin een fijne dag,
    Roelof

    Geplaatst door: Roelof Kingma op
  • @Galeislaaf:
    “Rent-a-ship is ook geen keuze want met 500.000 ton heb je op dit moment geen marktmacht maar alleen de overcapaciteit in handen.”
    Zullen we de emotie eens uitschakelen en kunt u mij een berekening presenteren hoeveel tonnen er in de vrije markt zijn, hoeveel werk er is en hoeveel overcapaciteit ? Ik accepteer aannames.
    @toeschouwer:
    voor u geld hetzelfde onderbouw eens met cijfers in plaats van emotie zie vol spanning uw berekeningen tegemoet.
    De leden van de EUBO kunnen de contributie nog wel betalen dus ik denk dat het wel mee valt met die financiele positie. Daarnaast kan ik u meedelen dat ik aangenaam verrast ben over de kennis die wij in onze vereniging hebben. Die varieert van universitait geschoold tot ict deskundigen. Mensen die allemaal uitstekend kunnen rekenen en ook de gewone schipper kan rekenen. We hebben een wereldwijde kredietcrisis achter de rug die ook de slimste economen niet hebben zien aankomen.
    Het bijzondere van het Rent A Ship plan en ook de EUBO is dat ALS er voldoende mensen meedoen we als binnenvaarttak nu eens niet via een oud voor nieuw, of een sloopregeling of door het afdwingen via stakingen de bedrijfstak op de rails krijgen. Nu doen we het als bedrijfstak ZELF zonder hulp van overheid of anderen. Zoals het ondernemers betaamd. Ik ben niet bezig met ontwikkelingswerk maar het opzetten van een bedrijf wat een uitstekende service en een goede kwaliteit koppelt aan een normale beloning. Niet meer en niet minder. Inmiddels is er al gesproken met een grote verlader.
    Ik moet meneer Zonneveld toch een compliment geven want van alle mensen met kritiek op het plan is hij een van de weinige geweest die zijn echte naam eronder heeft gezet.

    Geplaatst door: anton van megen op
  • @ Galeislaaf: Rent-a-ship is ook geen keuze want met 500.000 ton heb je op dit moment geen marktmacht maar alleen de overcapaciteit in handen.
    —————————
    In februari lagen we met 60.000 ton stil en de vracht ging naar Mosel met een euro omhoog?

    Op welke plaatsen liggen dan die 150 schepen leeg tegen de dijk??

    Door het 14 uur systeem en velen varen 6 dagen in de week en die worden nu niet in die andere 6 dagen “ingehaald” krijg je al een heel andere capiciteit aanbod. Iedereen doet langer over zijn reis.

    En er zijn nog steeds mensen, die denken dat het beter wordt. Wanneer je het plan afkraakt en de nieuwbouw de schuld geeft????

    Begrijp nog steeds niet goed, waarom er zonodig mensen op de aarde moest komen. Alleen dieren was ruim voldoende geweest.

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • @ Galeislaaf: Rent-a-ship is ook geen keuze want met 500.000 ton heb je op dit moment geen marktmacht maar alleen de overcapaciteit in handen.

    een van de betere opmerkingen de afgelopen weken, beter dan dit is het bijna niet te verwoorden.

    Geplaatst door: toeschouwer op
  • Proficiat oprichters en leden! Is het toch maar mooi even gelukt om dit “geweldige” idee te lanceren! Triest is overigens een gepastere omschrijving van dit hele gebeuren. Vraagje aan alle lyrische medestanders: komt er ook een vlag van de EUBO? Dan kan ik met de andere (wel) ondernemer zien bij elk schip dat ik tegenkom wie er in de moeilijkheden zit (want die doen er op een paar uitzonderingen na) alleen maar mee aan dit plan. Dus: je kunt binnenkort aan iemand zijn vlag zien of die zijn aflossing niet meer kan betalen. (als die vlag er komt) nog weer anders omschreven zouden dus juist de mensen die de markt kapot gemaakt hebben en/of slecht geïnvesteerd hebben profiteren van dit plan en ze schromen ook niet om er hier op de site voor uit te komen. Ik zou me diep schamen maargoed jullie gaan ongegeneerd door met het promoten van jullie laatste strohalm.

    Vol verwachting wacht ik op de eerste schepen met vlag. hopelijk voor hen varen ze dan wel met die mooie zonneweringsfolie naar beneden, dan dan blijven ze nog enigzins anoniem en is ook het schaamrood op hun kaken niet te zien.

    Dhr. vermegen zou overigens eens moeten overwegen om de politiek in te gaan, hij zou een uitstekende minister van ontwikkelingssamenwerking zijn. Die mensen verdienen het dan nog altijd iets meer om geholpen te worden dan een stel semi ondernemers die nooit geleerd hebben hoe je moet rekenen

    Geplaatst door: toeschouwer op
  • Hr/Mevr Waarom kunt U mij uitleggen wat U bedoelt met de uitspraak Schippers verspeel de bedrijfstak particulieren niet.
    Ik spreek even voor mezelf, want ik wist niet meer dat dit nog een bedrijfstak is, ik heb meer het gevoel een moderne slaaf te zijn.
    Bel ik de bank kunt U mij helpen, Antw jij zit al jaren op die boot dus zoek het maar uit, krijg ik de bevrachter en vraag 1 euro meer, krijg ik de belgische ambulance, tuut tuut.
    Bedoelt U deze bedrijfstak, die bestaat in mijn tonnage klasse niet meer.
    Als U bedoelt Rent-a-ship mag niet slagen, wees gerust dat gaat niet slagen, daarvoor is de binnenvaart te verdeeld, want degene buiten de Rent-a-ship schippers varen tot de kerst zich helemaal klem met redelijke prijzen.
    Hierna komen 500.000 ton gefrusteerde scheepsruimte vrij en die gaan ten koste van alles proberen hun verloren tijd in te halen.
    Voorspelling voorjaar 2011 krotzenburg 1,80, Thionville 3,25 vul de rest zelf maar in.
    Naar mijn bescheiden mening denk ik dat het allemaal keuze’s uit niks zijn.
    1 laat de markt zijn werk doen, is geen keuze want dat duurt nog vele jaren, want er varen teveel mensen rond met hulp van de bank en bbz.
    2 Rent-a-ship is ook geen keuze want met 500.000 ton heb je op dit moment geen marktmacht maar alleen de overcapaciteit in handen.
    3 denken dat er meer cooperatie’s, dat gebeurd ook niet, zie alle reactie’s op verhalen over Eubo en rent-a-ship.
    4 Hopen dat de binnenvaartambassadeur met een oplossing komt, dat zou een mooi sprookje zijn, dus dit is ook geen keuze.
    Wat er door iedereen, met alle respect, ook wordt gekozen en gedaan, het levert allemaal niks op.
    De gevolgen van de ene keuze of andere is misschien wat schadelijker dan de andere, maar levert per saldo niks op.Ik weet helaas ook geen oplossing, dat ligt helaas opgesloten in het gedachten goed van de gemiddelde schipper : Mijn stuurmanskunst is de beste en de rest kan niet varen.
    Is dit de bedrijfstak waar U het over heeft ???
    Om af te sluiten zal ik de adviserende woorden gebruiken van een toptalent (accountmanager) van de Rabobank : Maar hopen dat het snel beter wordt.

    Geplaatst door: Galeislaaf op
  • @Daarom…Dat denk ik dus ook Een bevrachter kan schijnbaar beter rekenen als een schipper dat is al gebleken Hij zal toch geen dief van zijn eigen portemonnee worden Alleen om een coöperatie dwars te zitten……
    We zullen het allemaal wel zien

    Geplaatst door: een eeuwige optimist op
  • En ik denk niet dat er 10 euro naar krotzenburg betaald zal worden. Sterker nog: de prijzen zullen onder druk blijven staan, want de bevrachters zullen een nieuw stokpaardje hebben. “Je kan het doen of laten, en anders pakken we een RaSschip! Let maar op!

    Geplaatst door: daarom op
  • Raar verhaal over dat kostendekkend varen. Het NEA
    heeft heel veel kostprijsberekening gedaan in voorbije jaren. De binnenvaart is nog nooit aan zijn kostprijs gekomen. Misschien de 2007 2008 maar die andere jaren waren vlak. Maar dan hebben we twee goede jaren en hebben we ondanks een demotiverend beleid voor capaciteitsuitbreiding,
    we moesten die nieubouwBOETE toch niet voor niets betalen?, toch een enorme nieuwbouw vloot laten bouwen. Waarom????? Maar wat jullie nu willen zal jullie duur te komen, eerst twee maanden leeg liggen en schepen die niet meedoen (de meeste doen niet mee)zullen hiervan profiteren. Met een 1000 tonner kun je goed voor 10 euro naar Krotzenburg. SCHIPPERS VERSPEEL DE BEDRIJSTAK
    PARTICULIEREN niet!!!!

    Geplaatst door: waarom? op
  • Verbeter de wereld, begin bij jezelf, plus eenheid maakt macht; dit zijn de sleutelwoorden die EUBO tot een succes moeten maken. Nadelen zijn er niet. Voordelen te meer. Allereerst, max 14 uur per dag. Sav. plan. Gewoon niet meer je ruim in, de eerste korrel is voor de klant, ook de laatste. Wachttijd, die laat je betalen, de haal je niet in eigen tijd in. Continu dezelfde inkomensbron. Het bedrijf is niet meer gevoelig voor fluctuaties in de directe vaarkosten (brandstof). Kortom, een stabiele onderneming met je concurrent als collega. Mooi toch? En word daardoor het transport te duur? Ach 1% procent van de inkoopsprijs van een ton kunstmest is al zeker 2,20.en aangezien we de ton voor honderd procent moeten vervoeren gaan we gewoon voor 5%. Samen dan hé!

    Geplaatst door: willem op
  • Dat er nog steeds mensen zijn die niet eens de moeite nemen om naar elkaar te luisteren Maar wel dwars door alles heen blijven schreeuwen
    Verdiep U er in ALS U het een kans wilt geven Maar loop niet iets te roepen waar U zich niet in verdiept heeft
    Ik ben er niet voor en ik ben er niet tegen maar
    Jammer dat deze bedrijfstak niet in wilt zien dat dingen kunnen veranderen Alles veranderd Ook in de binnenvaart En misschien is dit wel iets waar over nagedacht kan worden
    Succes beste binnenvaart-ondernemers Een goede vaart toegewenst

    Geplaatst door: Een levensgenieter aan de wal die graag mee leest over wat er speelt in de binnenvaart op
  • gelezen@ -Weer zo iets . Stel je hebt genoeg aan 40 cent per ton per dag ben je dan een onderkruiper of is dat markt werking ? Ik denk het laatste
    —————
    Moet u mij eens voor rekenen hou je aan 40 cent genoeg hebt. Dus jij brengt ook een zak geld naar de bank en zegt ik hoef geen spaar rente , doe het zo maar in de kluis????.

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • Dom “niet eubo lid”
    Blijf lekker roepen: laat de markt zijn werk maar doen, daar is de markt al een 1,5 jaar mee bezig, echter de markt verandert geen steek.
    Tevens wil ik er u op wijzen dat er bij de EUBO initiatiefnemers genoeg mensen zitten die wel hun aflossing betalen: wat zou die mensen dan toch bezielen ?
    Ook wil ik u vragen: Hoe zelfstandig bent u in deze markt, en hoe lang denkt u zelfstandig te kunnen blijven met een onveranderde markt ?

    Geplaatst door: iemand die aflossing betaald en eubo lid is op
  • >Wat een zielige vertoning dat bij elk artikel mensen commentaar geven die ,schijnbaar niet >willen of kunnen lezen.

    Zielig zijn de ondernemers die geen aflossing kunnen betalen de rente bijschrijven en ook nog een uitkering hebben en de Eubo als laatste strohalm zien .

    >U weet toch allemaal dat we in een belabberde markt zitten .

    Hoe zou dat nou komen ? ( Nieuwbouw )

    >U weet toch ook dat er maar een handje vol betalende EUBO leden dit ook voor U >klaarstomen?Of is E3,50 nog teveel naar Krotzenburg??

    Hou op en praat voor je zelf ! Ik wil niet verhuurd varen , ik ben niet voor niks zelfstandig ondernemer geworden .

    >Waarom denkt U dat banken dit plan willen?

    Gokje , eigenbelang ?

    >Erg jammer dat zoveel mensen een afwachtende houding aannemen en daarmee dit mooie >plan verzwakken!Alleen uit egoïsme en angst.

    Mooi plan is jou mening maar niet de mijne .

    >Het zou goed zijn als we de hele maasboulevard konden afhuren met 1000 aangesloten >schepen(in 5 of 6 coöperaties).Dan heeft niemand meer commentaar!!

    Tja , het zou ook mooi zijn als iedere ondernemer weer wakker zou worden en niet beneden zijn kostprijs zou gaan varen is het probleem ook gelijk opgelost .

    >Wie er eerlijk is heeft de laatste 1,5 jaar deze besomming niet gehaald ,en zeker niet met 14 >uur per dag.
    >eubo -lid

    Weer zo iets . Stel je hebt genoeg aan 40 cent per ton per dag ben je dan een onderkruiper of is dat markt werking ? Ik denk het laatste .

    Geplaatst door: Geen Eubo lid . op
  • ××××××.
    Bel eens naar de EUBO,en stel gerust je vragen.
    Maar een stilligregeling is dit zeker niet.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • @xxxxxx: Ook u slaat de plank helemaal mis! Wie heeft het over een stilligregeling??? Met RaS blijft u gewoon varen hoor! En logisch dat u zou willen weten hoeveel geld de Rabobank heeft toegezegd, maar dat willen de bevrachters ook graag weten, denkt u niet? Zodat ze kunnen uitrekenen hoelang ze RaS kunnen boycotten. Vandaar dat er geen bedragen genoemd zullen worden. De banken zullen ons voor 100 procent steunen, dwz: financieren tot het werkt! En dan denk ik toch dat de bank de langste adem zal hebben 🙂

    Geplaatst door: Klaas Regenakker op
  • Heren,
    Jammer dat er niet geheel duidelijk wordt wie deze stilligregeling gaat betalen.
    Voordat ik lid wordt wil ik weten wie dit financiert, en hoeveel geld er in kas is. Wat er gebeurt als minder geld binnenkomt dan er uitgegeven wordt, en hoelang de zogenaamde bank(en) er geld in blijven steken.
    Ik hoop eindelijk eens dat meneer van Megen heel duidelijk wordt in zijn uitingen, want tot nu toe zijn er enkel onduidelijke kreten als het gaat om de financiering en de organisatie.

    Geplaatst door: xxxxxx op
  • Wat de mensen van eubo al bereikt hebben in een korte tijd is een pluim waard. Een groep schippers en één olieboer alle succes toegewenst.
    Want de binnenvaart ambassadeur horen we niets van??
    Crisis beraad heeft het ook geprobeert?
    En dit zonder overheidsteun.

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • Veel succes en wijsheid toegewenst. Samen sta je sterker.

    Geplaatst door: Erik van Toor op
  • Laten we hopen dat de boeteclausule hoog (75000 euro bijv) genoeg word vastgelegt. Want dat dit gaat werken is een feit maar als naar twee maanden een boete van een paar euro betaald moet worden verdwijnt de helft weer en zakt de markt gelijk weer in.

    Geplaatst door: Ikbenblij op
  • Wat een zielige vertoning dat bij elk artikel mensen commentaar geven die ,schijnbaar niet willen of kunnen lezen.U weet toch allemaal dat we in een belabberde markt zitten .U weet toch ook dat er maar een handje vol betalende EUBO leden dit ook voor U klaarstomen?Of is E3,50 nog teveel naar Krotzenburg?? Waarom denkt U dat banken dit plan willen?Erg jammer dat zoveel mensen een afwachtende houding aannemen en daarmee dit mooie plan verzwakken!Alleen uit egoisme en angst.Het zou goed zijn als we de hele maasboulevard konden afhuren met 1000 aangesloten schepen(in 5 of 6 cooperaties).Dan heeft niemand meer commentaar!!Wie er eerlijk is heeft de laatste 1,5 jaar deze besomming niet gehaald ,en zeker niet met 14 uur per dag.

    Geplaatst door: eubo -lid op
  • Laat jullie deftig informeren en niet zomaar uit jullie nek lullen.
    Je bent vanaf dag 1 tot dag 312 in de huur en die overige 53 komen daar achteraan en niet vooraan!
    Maar als je geen degelijke info haalt dan lig je altijd maar rotzooi de wereld in te sturen en andere mensen op het verkeerde been te zetten, dus brilletje op en fatsoenlijk lezen, kun je niet lezen dan bel je met kantoor Eubo.
    Dus vraagtekens weet over wat je lult en weet je het niet dan zwijg je en informeer je u eigen.
    Word gek van zulke mensen die er niks vanaf weten en zomaar wat vertellen!

    Geplaatst door: word lastig van onwetende mensen op
  • Volgens mij geven ze een garantie van 312 dagen, dus als je de eerste 53 dagen niet verhuurd wordt lig je volgens mij voor niks. Ben je toch al 1,5 maand verder.

    Geplaatst door: nog een vraagteken op
  • We hebben een bankrekening met een garantie waarmee we het denk ik lang genoeg kunnen volhouden om 50 cent per ton per dag aan een stilliggende vloot te kunnen betalen.’
    Wat is voor hun lang genoeg 1 maand 2 maanden 3 maanden

    Geplaatst door: vraagteken op

Reageer

Rent-a-Ship met bankgarantie van start | Schuttevaer.nl

Rent-a-Ship met bankgarantie van start

De eerste Rent-a-Shipcoöperatie is woensdag 1 september opgericht in het bijzijn van een notaris. Directeur Anton van Megen verwacht 8 september de tweede coöperatie op te richten. ‘Voor de mensen die in de eerste niet meer terecht kunnen.’

Door Marja de Vet
Er hadden zich dinsdag 31 augustus 136 schepen aangemeld met een laadcapaciteit van zo’n 430.000 ton. Het is de bedoeling het huurschepenplan van de EUBO (European United Barge Owners) vanaf 15 september daadwerkelijk uit te voeren.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (50)

  • Meneer Subaru rijder.

    U bent wel zeer slecht op de hoogte met de situatie van weleer en beledigd hier ook heel veel mensen. Het gaat mij te ver om hier inhoudelijk op te reageren. Ik adviseer U voordat U iets schrijft het nog eens goed na te lezen en te overdenken. In iedere berichtgeving kom ik Uw naam tegen, en inhoudelijk vertelt U NIETS.

    Geplaatst door: peter op
  • Oud zeer en dan nog een onwerkbare beurs in het achterhoofd. De beurs dacht toch helemaal niet aan de klant??

    Reis kwam op het bord en de klant moest maar afwachten wie er voor de wal kwam. Het beurs systeem had beter moeten inspelen op de ontwikkeling van de vervoersmarkt. Maarja dat waren ambtenaren en er gebeurde gewoon niets. Om het systeem te moderniseren. En dat kun je toch de schippers die tegen waren niet verwijren?
    En nu een groep schippers met een olieboer zelf wat bedenken, wordt hun verweten dat door hun de beurs weg is??

    De transparantie van hoe de vrachtprijs is opgebouwd en waarom wordt de kracht van de RaS. Zodat de klant weet waarvoor hij betaald, en niet belazerd wordt.
    Een schipper handelt nog te veel uit emotie en dat is niet goed. Heel veel nieuwbouw en andere dingen zijn daar het voorbeeld van.

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • Beste Jonne,

    Je zegt, geef het nu eens een kans, je moet echter niet vergeten dat er nog heel veel oud zeer zit
    bij heel veel schippers, en dat zijn echt niet alleen ouderen.Er is in de jaren negentig veel gebeurd in de binnenvaart en het komische is dat,
    dat veel van de schippers die toen die akties voor behoud van de beurzen, veroordeelden en zeiden dat staat de ondernemersvrijheid in de weg,
    nu de voorstanders van EUBO zijn. Toen hebben een groot aantal schippers veel inzet getoond, want die wisten dat wij in deze situatie terecht zouden komen. Maar nu hebben we de markt vrij, wat ook veel voordelen heeft en die weg gaan wij niet meer terug.Marktwerking is niet meer terug te draaien, en dit dipje van 2 jaar gaat gewoon weer over. Voor heel veel schepen gaat het weer prima, en als dat niet zo is moet je je eigen ondernemersplan wijzigen of bijstellen!

    Geplaatst door: peter op
  • Gun het toch eens een kans, door de markt zijn werk te laten doen komen we er niet, dat hebben we nu al 1,5 jaar geprobeerd. Nee zeggen kunnen schippers blijkbaar niet dus als er weer eens 5euro naar de Moesel geboden word, dan word er weer ja gezegd, prijzen gaan dus nooit omhoog.
    Marktwerking kan alleen als er faillisementen komen, maar die komen er niet want de banken hebben veel te veel geld in de schepen zitten, die zouden dan ver onder de prijs verkocht moeten worden waardoor de koper dus een relatief goedkoop schip heeft en dus weer voor minder kan varen.
    Ik wil wel een horen wat de tegenstanders gaan zeggen als het plan wel gaat werken, een voorstander kan altijd zeggen; we hebben het in ieder geval geprobeerd!!

    Geplaatst door: Jonne op
  • aan ????: ik suggereer niet dat er maarktwerking komt. Voor de duidelijkheid: ik wil geen plan, geen marktwerking dus wat mij betreft hoeft er niets te gebeuren. en ook u spreekt weer in de wij vorm. Mijn visie is dat er geen wij bestaat. elke binnenvaartondernemer is een individu. Er moet niet telkens moeite gedaan worden om “de schippers te lijmen” we zijn allemaal ondernemer met ieder zijn of haar eigen visie en als er dan een aantal tussen zitten die het niet redden dan is dat jammer. Er was al eerder eens iemand die bij een vorig artikel een vergelijking maakte met supermarkten en dat is een juiste, de firma Ahold peinst er niet over om de Albert Hein bij u in de buurt beperkter te openen omdat dan de lokale buurtsuper op de hoek ook wat omzet kan vergaren. Met andere woorden iedereen die moet gewoon zijn reizen blijven doen waar ze denken voor te kunnen varen, dan vallen er vanzelf ondernemers af. (dat is ook een soort marktwerking) En we willen inderdaad allemaal vooruit, ik heb het op een te verwaarlozen aanpassing na niet minder dan in de hoogtij dagen die de binnenvaart voor de crisis kende. Zo kan het dus ook! en dat bedoel ik met inzet en andere eigenschappen die een ondernemer in zich moet hebben. Als je een goede opdrachtgever hebt dan hoeft het niet minder te gaan dan voorheen. Die opdrachtgever had/heeft iedereen voor het kiezen je moet alleen niet aanboord blijven zitten en denken dat een telefoontje voldoende is. Het is voor de schippers tussen de ondernemers misschien allemaal wat nieuw maar een netwerk bouwen, je gezicht laten zien en zo je bedrijf op de kaart zetten is wel de manier om nu niet tegen de dijk te hoeven liggen met je schip/schepen.

    Geplaatst door: toeschouwer op
  • De ene zegt : onwerkelijke marktprijzen die RaS hanteert??, De ander zegt: het wordt vanzelf weer beter met de vracht??Weer een ander, Je kunt gewoon achterover leunen, je wordt gered door A v M. Woord staking is ook al gevallen??

    Wat is dit voor stemmingmakerij??
    Prijzen: 3 man op groot schip a 50 euri per uur x 14 = 2100 per dag.
    Groot schip is 2400 ton krijgt x 50 cent = 1200 euri.

    Vanzelf beter?? Elke maand komen er schepen bij!! Alle landen hebben veel schuld wat gedicht wordt met GELEEND geld?? Dat gaat niet goed.
    Mensen zijn ontslagen en hebben minder te besteden, dat ga je later pas merken!
    Huizenmarkt loopt voor geen meter.

    Staking.– Het is gewoon de bedoeling te gaan varen en niet te gaan liggen.

    Vrijheid schipper. Niets minder dan je gewent bent op de vrije markt. Je moet niets, maar dat je dan daardoor leeg ligt, niet piepen.
    Maar dat is buiten de R a S ook zo.
    Je mag op lading of bestemming weigeren. Wil je een maand tegen de dijk voor schoonmoeder verzorgen. Geen punt.

    Garanties: ja 312 dagen per jaar betaalde huur.

    Risico’s: nu nog 3 weken huur, maar dat proberen eubo ook nog te dichten met de bank. Maar nu heb je ook een risico met de bevrachters, welke schipper gaat info bij de KvK opvragen over de bevrachters.

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • @Toeschouwer Ik ga me niet verlagen naar uw niveau Maar toch ergens bang voor ..
    En waar baseert u op dat er marktwerking komt Ik hoop(te) het ook maar ik zie nog steeds niets gebeuren en daarbij waar blijven de schepen Die komen terug Is het nu niet direct dan wel op termijn De bank is echt geen suiker-oompje die fijn de schepen in de hoek laten liggen En als er een sloop ronde komt Dan gaan er mensen er aan deelnemen die willen stoppen en waarvan hun schip niet zodanig wat opbrengen dat dat een mooie kans is om er van af te komen Want immers er moet gesaneerd worden En dat heeft de afgelopen jaren bewezen Er zijn toen “verkeerde” tonnen gesloopt en dat DENK ik dat dat weer gaat gebeuren Om in de geruchtenstroom (want daar gaat alle discussies over STEL dit STEL dat Ik heb gehoord en ik denk zeker te weten) dat RABO-Shipping ook nog eens toestemming moet vragen aan het hoofdkantoor Zullen ze nu om ook maar lekker mee te suggereren het ook niet meer weten En om door te gaan tussen de regels door zegt dat ook de bank tegen vele ….Maar hopen dat het snel beter wordt Dus ja
    De banken hebben immers meer te verliezen dan wij als 1-ling
    En wie zegt dat mensen zelf geen inzet hebben Waar baseert u dat op Misschien heeft u geen inzet omdat ja… ik kan veel suggereren maar het helpt allemaal niet Omdat we niet in willen zien dat we verder moeten op wat voor manier ook Met hopen op het onrealistische dat is nu ondertussen wel duidelijk En iemand schreef maar hopen dat de overheid en of de banken er zich er maar niet mee gaan bemoeien want dan zijn we werkelijk allemaal nog jaren voor de nul-lijn bezig Want ook ik kan best rondkomen maar ik wil verder komen Dat is toch de bedoeling van het zelfstandig ondernemer zijn

    Geplaatst door: ???? op
  • Meneer van Megen: ik twijfel niet aan uw cijfermatige onderbouwing, ik zou alleen zelf nooit voor € 0,50 c.p.t.p.d. in de huur gaan. Het helpen van een groep mensen die door eigen toedoen hun zaakjes niet op orde hebben DAT stoort mij ontzettend aan dit plan. mensen die hopelijk met hun volle verstand keuzes gemaakt hebben in het verleden die uiteindelijk slecht uitpakken is dat jammer. en dat is alles wat het is! jammer! geen reden om je op te werpen als de verlosser. gewoon lekker laten gaan en de hardwerkende ondernemers de waardering geven die zij verdienen. Als ik dit van tevoren geweten had, had ik misschien ook overwogen om lekker achterover te leunen, want als je niets doet of alles stelselmatig verkeerd doet wegens gebrek aan talent of inzet krijg je immers alles toch in de schoot geworpen.

    Dus Meneer Kingma: Er is bij mij juist behoefte aan helemaal geen plan. Ik heb dus ook totaal niet de behoefte om met iets anders te komen. Bij ons gaat het goed zo. Wat betreft het vermelden van de naam: ik zou als ik u was vrolijk verder gaan met de begripvole en behulpzame makelaar spelen. MAAR let wel op dat u overal uw naam bij vermeld hoor! Want de werkelijke reden dat u wilt dat de markt weer aantrekt en de schippers zo zielig vindt is natuurlijk dat de verkoop van schepen dan ook weer aantrekt. Als u dan nu uw naam onder elke zinloze publicatie plaatst (dat puur bestaat uit meningen, medelijden- en steunbetuigingen) en dat maar goed lang volhoudt dan weten de schippers uw makelaarskantoor aan het einde van de crisis vast te vinden, dat beloof ik u. puur eigen belang om naambekendheid te verkrijgen dus, de naam Kingma onder een publicatie… Bij mij is het ook eigen belang alleen probeer ik door mijn naam niet de publiceren datgene te beschermen waar ik jaren voor gewerkt heb.

    Geplaatst door: toeschouwer op
  • @Klaas U geeft geen antwoordden maar herhaalt wat iedereen zegt maar geen feiten waar U iets op baseert
    RaS is toch geen stakingsaktie dan wanneer U werk weigert die niet aan Uw prijs voldoet doet U dan ook aan staken Vind het wel een zwaar woord Staken
    Dat het zo is dat na iedere dip weer betere tijden komen Maar daar heb ik geen geduld meer voor En zulke lange dippen heb ik niet meegemaakt Of kunt U mij die voorbeelden wel geven
    En ach er zijn altijd mensen die anders rekenen daarom zitten we zo diep Ik begrijp gewoon niet waarom al die ideeen dan zijn gekomen En dat er zoveel om te doen is ALS het maar om een klein clubje gaat Ik heb meer het idee dat mensen niet willen durven toe geven dat het eigenlijk best but gaat
    Maar het stoort me wel dat eerst de banken de schuld kregen en toen de nieuwbouwers en nu de EUBO-gangers Lijkt me stug dat hoeveel mensen zijn er bij aangesloten die dan alleen de hele markt kunnen verprutsen Dan heeft de RaS echt wel een kans van slagen want daar zijn geloof ik meer tonnen bij aangesloten Of heb ik dat verkeerd
    Ik stop ermee wijzer wordt ik er niet van Ga zelf maar wat ondernemen en wie weet ….
    Goede vaart allen

    Geplaatst door: Ik wil eerst iets weten voordat op
  • Beste EUBO voorstanders,

    Prima dat U deze stakingsaktie steunt, U gaat immers massaal tegen de dijk en gaat alleen varen tegen het EUBO gerelateerde tarief. Maar wees aub
    niet boos op de schepen die wel voor hogere tarieven gaan laden wij hebben hier immers niet
    om gevraagd. Jullie moeten trouwens niet denken dat het bij iedereen slecht gaat. Iets minder is
    niet zo,n probleem en na iedere dip komt er weer een betere tijd. Ook zonder EUBO.

    Geplaatst door: klaas op
  • @Eendracht maakt macht, Mag ik weten waar U de informatie vandaan haalt…dat EUBO schepen de zwakste zijn Dan kan ik dat ook lezen Want U suggereert dat de EUBO dus informatie doorlekt
    En wat is volgens U dan wel realistisch en dat bedrag wat U noemt waar haalt U dat vandaan En ie bepaald wat realistisch is Zijn we nu dan zo realistisch bezig(ga niet herhalen wat anderen zeggen…van marktwerking verstand gebruiken etc We hebben met z’n allen al laten zien dat dat er niet in zit want anders was er allang wat verandert)Ik vind het wel erg jammer dat U commentaar geeft terwijl U niet eens het plan heeft gelezen Wat wilt U eigenlijk hier mee bereiken

    Geplaatst door: iemand die boos is op
  • Ik ben het voor een groot deel eens met Galeislaaf. Volgens mij kan EUBO wel een succes worden onder de voorwaarde dat er er een groot aantal schepen aan deelneemt. Ik spreek hier niet over tonnen maar procenten van de binnenvaart vloot=macht! Dit lijkt mij niet eenvoudig.

    Met het plan van EUBO tracht men zich te verzetten tegen de werking van de vrije markt(die wil saneren) en het valt wel op dat vooral de zwakkere bedrijven willen deelnemen. De crisis bestrijden lukt enkel als we aan dezelfde ziel trekken en er dus voldoende deelnemers zijn. Noem het maar een legale oligopolie.

    Het mogelijke succes dat EUBO de komende 6maanden zal boeken zal voor mij ook niets bewijzen vermits dat de best betalende maanden zijn. Ik vraag me eerder af of dat EUBO nog een succes zal zijn tegen volgend jaar dezelfde datum?

    Verder vind ik de uitbetaling van de varende schepen onrealistisch hoog naargelang de werkelijke marktprijs. Waarom niet 1€? Ik heb het business plan niet gelezen maar deze onrealistische uitbetaling doet mij denken aan een ponzi scheme of piramidespel zonder kwaad opzet(denk aan Jean Pierre van Rossem). Een realistische prijs voelt veel vertrouwelijker, en als er een cashflow is kan die later nog eventueel uitbetaald worden.

    Geplaatst door: Eendracht maakt macht op
  • @Klaas, Waar baseert U dat, op geen spot markt meer De prijzen gaan bij het RaS net zo goed ook mee omhoog en omlaag (niet lager dan 50€cent)ook naar vraag een aanbod
    Dus zullen ze de losvaarders en RaS toch blijven uitspelen Waarbij ik simpel denk RaS zijn (kostendekkende) vaststaande tarieven en de los-vaarders zijn dat niet Dus wie moeten ze dan eerst prijsopgaaf gaan vragen de losvaarders Dus als die wel het ondernemers instinct hebben, krijgen de RaS mensen het ook beter (men krabt elkaars kont) Dus het ligt gewoon aan de losvaarders die moeten de prijzen omhoog krijgen gebeurd dat niet dan zijn de losvaarders geen ondernemers Want blijven de losvaarders voor deze (idiote) prijzen varen komt de RaS in geldnood en dan klapt de boel en dan komen de RaS mensen er weer bij en dan is denk ik het hek werkelijk van de dam
    Dus mijn mening is het plan moet slagen hoe dan ook want dan heeft iedereen het beter Want gaat het de RaS goed dan heeft de losvaarder het ook goed en visa versa
    Dus eigenlijk concludeer ik het is net zo’n ondernemersrisico als elk nieuwe stap
    Zoals het nu dus gaat,is mijn vraag, kan de losvaarder het dan ook nog lang volhouden dan de vraag hoe lang houd de RaS het vol Volgens mij 50 om 50% Volgens mijn idee kan ik kan beter bij het RaS aansluiten want dan weet ik net zo goed tot het goed gaat wel kostendekkend bezig ben geweest en daarna zie ik het wel weer

    Geplaatst door: ik wil eerst iets weten voordat op
  • Goed geschreven toeschouwer,

    Eubo word ondergang van spotmarkt, dus dan helemaal geen reis meer, ook geen slechte.

    Geplaatst door: klaas op
  • @Galeislaaf,Dan bent U toch ook lekker aan het vooruit boeren Toen 12 weken thuis zelfs met een afloskapitein en nu leeg liggen (met waarschijnlijk niet thuis als ik zo mag concluderen) Zit daar geen €uro-inkomsten verschil in Laten we het nog niet eens hebben over het “vrijwillig” “verplicht” leeg liggen Dus ook niet eens zelf de keuze hebben wanneer U zelf vrij zou willen zijn…Terwijl je nu wel een keuze zou hebben, (bij de RaS) met inkomsten die jezelf wel in de hand kan houden Deze snap ik niet helemaal van U

    Geplaatst door: ………. op
  • @Allen die dus geantwoord hebben Maar ik lees niets van diegene die er tegen zijn En daar zal ik ook wel eens een antwoord van willen hebben Maar als ik zo uw reacties lees zo heb ik dat plan ook gelezen Maar omdat er zoveel tegen gas wordt gegeven was ik daar dus eigenlijk meer nieuwsgierig naar Maar ik ben eigenlijk bang dat die reacties van mensen komen die niets een kans willen geven en heilig geloven in het feit…net als de banken…dat het vanzelf beter wordt Maar daar geloof ik eigenlijk niet meer zo in Niets gaat vanzelf beter daar moet ik zelf ook actie naar ondernemen Mijn conclusie is eigenlijk dat ik toch dat formulier moet gaan invullen want wachten op tegen argumenten heeft zoals nu blijkt geen zin dus mijn idee is gewoon …het is nog niet zo’n slecht plan als men wil doen geloven

    Geplaatst door: ik wil eerst iets weten voordat op
  • Hr van Megen, 2009 254000 ton toegevoegd 2010 nog eens 90000 ton, dit maakt 344000 ton, schiet al lekker op naar de 500000 ton.
    Ik spreek nu even voor mezelf in 2009 60 lege dagen natuurlijk niet achter elkaar, maar hier een paar dagen op de moezel een paar dagen etc.
    2010 40 lege dagen.
    Als je dit vermenigvuldigt met stel de halve vrije markt schiet je aardig op naar de 500000 ton, want ik ben niet alleen die her en der verplichte atv dagen krijg.
    Vandaar mijn conclusie 500000 ton is de overcapaciteit, o ja in 2008 0 dagen leeg gelegen wel 12 weken thuis geweest dankzij mijn afloskapitein.
    Is dit voldoende uitleg anders tot maandag

    Geplaatst door: Galeislaaf op
  • Vraagje,
    De bank zal u niet gaan verplichten om mee te doen. Ze gaat niet op de stoel van de ondernemer zitten. U zult dus zelf het initiatief moeten nemen. Dit betekent echter niet, dat de bank rustig achterover kan leunen en afwachten. In de kleine lettertjes van de hypotheekakte staat, dat je niet ongevraagd een huurcontract of ander langdurig contract mag aangaan. In dit geval werken de kleine lettertjes dus in ons voordeel, want nu moet de bank een standpunt innemen. Ofwel men ziet het plan niet zitten en geeft geen toestemming, ofwel men staat achter het plan en geeft dus wel toestemming. Gelukkig is dit laatste bij de meeste banken (misschien wel alle) het geval.
    Dit betekent nog niet, dat de bank nu openlijk dit plan kan gaan steunen en stimuleren. Immers heeft de bank ook andere klanten, die geen baat hebben bij het slagen van dit plan. De bank zal zich dus verdekt opstellen. Maar in een persoonlijk gesprek met een accountmanager wordt u veel wijzer. Mijn advies is: Neem zelf het initiatief en vraag een gesprek aan met uw accountmanager. In de meeste gevallen zult u ontdekken, dat de banken het plan toch stimuleren en dan is het goed te weten dat de bank achter je staat bij het opstarten van een nieuw project.
    Mijn persoonlijke ervaring met zo’n gesprek was zeer positief. Onze accountmanager prees dit plan omdat het plan geheel uit de sector zelf naar voren komt (wordt gezien als goed ondernemerschap) en omdat dit een plan is met een grote kans op succes (aldus mijn accountmanager).
    Maar nogmaals verplichten zal men niet doen. Een ondernemer neemt zelf het initiatief.
    Veel succes.

    Geplaatst door: B.D. op
  • — vraag:Wie kan mij vertellen wanneer je geen eigen baas meer bent als ik me hierbij aansluit.

    De knop moet om tussen de oren, het is een heel ander systeem en veel mensen begrijpen het nog niet.
    Bij de MSG MOET je alles doen, bij RaS moet je niets.
    Je kunt gewoon werk weigeren op ladingsoort of bestemming. Nu zeggen de mensen gelijk, ja dan ben ik wel heel snel door mijn snipper dagen en moet ik voor niets een dag liggen bij weigering., maar dat heb je nu ook! Wil je niet naar Basel heb je nu ook een kans dat je een dag leeg ligt.
    Dus eigenlijk veranderd er niets met mee doen, ja beter vervoervoorwaarden en geen ongein op je charter.

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • Ik zou zeggen lees het businessplan!!! op http://www.eubo.nl>Het is nu of nooit laten we dit lopen
    dan word de catastrofe alleen maar groter met al dat uitstellen en bijschrijven!!!of bel EUBO

    Geplaatst door: eubo -lid op
  • @tyd!§tvphygvuitd! Bedankt voor uw uitleg! Het is me helemaal duidelijk nu! Ik meld me gelijk aan.

    Geplaatst door: Ik heb een talenknobbel op
  • @Vraagje, Dat hangt van Uw eigen ondernemend inzicht af Het lijkt mij niet dat iemand er toe verplicht kan worden OOK niet door een bank Maar helaas zijn we allen afhankelijk van een bank want daar zijn de bedragen om te investeren met dit belastingklimaat te groot voor Dus ik denk wel dat ze iemand kunnen ” sturen” naar iets Misschien dus dan wel naar het RaS Er wordt nu tenslotte ook “gestuurd” of is het gedelegeerd
    Maar wat is het verschil nu eigenlijk tussen 14 uur varen en 50€cent krijgen en dat met niet aan je verplichtingen te kunnen voldoen met 7x24uur
    Benieuwd of iemand dit me kan uitleggen want als ik de tarieven op VI bekijkt kan het alleen maar beter worden
    Ik heb ook het gevoel nu ik het zo gelezen heb dat je meer een zelfstandige ondernemer bent om aan dit initiatief deel te nemen dan nog verder door te modderen Ik denk dat je jezelf te kort doet Maar er zijn meer vragen die mij bezig houden Maar eerst eens deze vraag beantwoordt zien Wie kan mij vertellen wanneer je geen eigen baas meer bent als ik me hierbij aansluit

    Geplaatst door: Wil graag iets weten voordat op
  • Ik vraag me alleen af: Als de Rabobank dit plan voor 100 procent steunt, kunnen ze mij dan ook verplichten om in te stappen in het RaS-plan?? Want ik geloof toch niet dat de bank er geld in zal blijven pompen als blijkt dat er toch te weinig schepen meendoen?

    Geplaatst door: Vraagje? op
  • Zoveel mensen,zoveel wensen.
    Er zijn, er altijd weer die elk nieuw plan de grond in trappen,zonder zelf met een beter plan te komen,die mensen kan je beter negeren.Geef dit een kans,zonder financiele hulp van de overheid! We gaan het zien. Er is een grote overcapiciteit of reservecapiciteit en dat in de grotere tonnage,s,maar dat wisten we al. Gezien het geduld, van de banken om iedereen door te laten modderen verbaasd me niet meer. Als ik zelf bankdirecteur was,gaf ik deze ondernemers nog eeen jaar! Maar goed,waarheen met die mooie grote schepen? De bevrachtingswereld is medeschuldig,omdat ze merendeels voor de verlader zijn, dan voor de vervoerder.En dat was vroeger iets anders.Kantoren als D.P.C. en Gebr de Jong,spannen volgens mij de kroon,verbaasd me elke keer weer,hoe raken ze het werk weer kwijt.Wens dan Anton en zijn compaenen veel succes met de R.A.S. Niet geschoten is altijd mis! Bovendien is het aan de kant van onze Binnenvaartambassedeur ook erg erg stil! Bovendien wil ik de kleine schepen adviseren,waaronder wij ook behoren,ga niet voor te lage vrachten varen. Nee zeggen,kan ook tot betere vrachtprijzen resulteren.

    Geplaatst door: Martin op
  • Beetje kort door de bocht toeschouwer met je uitspraak.Misschien ben je zelf wel iemand die zelfs de rente niet betaald en drie jaar uitstel daarvoor heeft gekregen.

    Geplaatst door: theo op
  • Word tijd dat deze paparazzi site uit de lucht gaat!

    Geplaatst door: word lastig van onwetende mensen op
  • Beste TOESCHOUWER,
    Je hebt het recht op vrijheid van meningsuiting. Dat je het hartstochtelijk oneens bent met initiatieven als EUBO en Rent a Ship, dat mag. Tegelijk zou ik zeggen: Kom dan met een beter plan. Dan heb je mijn respect. Mijn respect verdien je ook al niet omdat je niet de ballen hebt om je naam onder je commentaar te zetten. Dat heeft natuurlijk ook een voordeel: Jij hoeft je zonwering niet naar beneden te doen. De schaamte voorbij.
    Niettemin een fijne dag,
    Roelof

    Geplaatst door: Roelof Kingma op
  • @Galeislaaf:
    “Rent-a-ship is ook geen keuze want met 500.000 ton heb je op dit moment geen marktmacht maar alleen de overcapaciteit in handen.”
    Zullen we de emotie eens uitschakelen en kunt u mij een berekening presenteren hoeveel tonnen er in de vrije markt zijn, hoeveel werk er is en hoeveel overcapaciteit ? Ik accepteer aannames.
    @toeschouwer:
    voor u geld hetzelfde onderbouw eens met cijfers in plaats van emotie zie vol spanning uw berekeningen tegemoet.
    De leden van de EUBO kunnen de contributie nog wel betalen dus ik denk dat het wel mee valt met die financiele positie. Daarnaast kan ik u meedelen dat ik aangenaam verrast ben over de kennis die wij in onze vereniging hebben. Die varieert van universitait geschoold tot ict deskundigen. Mensen die allemaal uitstekend kunnen rekenen en ook de gewone schipper kan rekenen. We hebben een wereldwijde kredietcrisis achter de rug die ook de slimste economen niet hebben zien aankomen.
    Het bijzondere van het Rent A Ship plan en ook de EUBO is dat ALS er voldoende mensen meedoen we als binnenvaarttak nu eens niet via een oud voor nieuw, of een sloopregeling of door het afdwingen via stakingen de bedrijfstak op de rails krijgen. Nu doen we het als bedrijfstak ZELF zonder hulp van overheid of anderen. Zoals het ondernemers betaamd. Ik ben niet bezig met ontwikkelingswerk maar het opzetten van een bedrijf wat een uitstekende service en een goede kwaliteit koppelt aan een normale beloning. Niet meer en niet minder. Inmiddels is er al gesproken met een grote verlader.
    Ik moet meneer Zonneveld toch een compliment geven want van alle mensen met kritiek op het plan is hij een van de weinige geweest die zijn echte naam eronder heeft gezet.

    Geplaatst door: anton van megen op
  • @ Galeislaaf: Rent-a-ship is ook geen keuze want met 500.000 ton heb je op dit moment geen marktmacht maar alleen de overcapaciteit in handen.
    —————————
    In februari lagen we met 60.000 ton stil en de vracht ging naar Mosel met een euro omhoog?

    Op welke plaatsen liggen dan die 150 schepen leeg tegen de dijk??

    Door het 14 uur systeem en velen varen 6 dagen in de week en die worden nu niet in die andere 6 dagen “ingehaald” krijg je al een heel andere capiciteit aanbod. Iedereen doet langer over zijn reis.

    En er zijn nog steeds mensen, die denken dat het beter wordt. Wanneer je het plan afkraakt en de nieuwbouw de schuld geeft????

    Begrijp nog steeds niet goed, waarom er zonodig mensen op de aarde moest komen. Alleen dieren was ruim voldoende geweest.

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • @ Galeislaaf: Rent-a-ship is ook geen keuze want met 500.000 ton heb je op dit moment geen marktmacht maar alleen de overcapaciteit in handen.

    een van de betere opmerkingen de afgelopen weken, beter dan dit is het bijna niet te verwoorden.

    Geplaatst door: toeschouwer op
  • Proficiat oprichters en leden! Is het toch maar mooi even gelukt om dit “geweldige” idee te lanceren! Triest is overigens een gepastere omschrijving van dit hele gebeuren. Vraagje aan alle lyrische medestanders: komt er ook een vlag van de EUBO? Dan kan ik met de andere (wel) ondernemer zien bij elk schip dat ik tegenkom wie er in de moeilijkheden zit (want die doen er op een paar uitzonderingen na) alleen maar mee aan dit plan. Dus: je kunt binnenkort aan iemand zijn vlag zien of die zijn aflossing niet meer kan betalen. (als die vlag er komt) nog weer anders omschreven zouden dus juist de mensen die de markt kapot gemaakt hebben en/of slecht geïnvesteerd hebben profiteren van dit plan en ze schromen ook niet om er hier op de site voor uit te komen. Ik zou me diep schamen maargoed jullie gaan ongegeneerd door met het promoten van jullie laatste strohalm.

    Vol verwachting wacht ik op de eerste schepen met vlag. hopelijk voor hen varen ze dan wel met die mooie zonneweringsfolie naar beneden, dan dan blijven ze nog enigzins anoniem en is ook het schaamrood op hun kaken niet te zien.

    Dhr. vermegen zou overigens eens moeten overwegen om de politiek in te gaan, hij zou een uitstekende minister van ontwikkelingssamenwerking zijn. Die mensen verdienen het dan nog altijd iets meer om geholpen te worden dan een stel semi ondernemers die nooit geleerd hebben hoe je moet rekenen

    Geplaatst door: toeschouwer op
  • Hr/Mevr Waarom kunt U mij uitleggen wat U bedoelt met de uitspraak Schippers verspeel de bedrijfstak particulieren niet.
    Ik spreek even voor mezelf, want ik wist niet meer dat dit nog een bedrijfstak is, ik heb meer het gevoel een moderne slaaf te zijn.
    Bel ik de bank kunt U mij helpen, Antw jij zit al jaren op die boot dus zoek het maar uit, krijg ik de bevrachter en vraag 1 euro meer, krijg ik de belgische ambulance, tuut tuut.
    Bedoelt U deze bedrijfstak, die bestaat in mijn tonnage klasse niet meer.
    Als U bedoelt Rent-a-ship mag niet slagen, wees gerust dat gaat niet slagen, daarvoor is de binnenvaart te verdeeld, want degene buiten de Rent-a-ship schippers varen tot de kerst zich helemaal klem met redelijke prijzen.
    Hierna komen 500.000 ton gefrusteerde scheepsruimte vrij en die gaan ten koste van alles proberen hun verloren tijd in te halen.
    Voorspelling voorjaar 2011 krotzenburg 1,80, Thionville 3,25 vul de rest zelf maar in.
    Naar mijn bescheiden mening denk ik dat het allemaal keuze’s uit niks zijn.
    1 laat de markt zijn werk doen, is geen keuze want dat duurt nog vele jaren, want er varen teveel mensen rond met hulp van de bank en bbz.
    2 Rent-a-ship is ook geen keuze want met 500.000 ton heb je op dit moment geen marktmacht maar alleen de overcapaciteit in handen.
    3 denken dat er meer cooperatie’s, dat gebeurd ook niet, zie alle reactie’s op verhalen over Eubo en rent-a-ship.
    4 Hopen dat de binnenvaartambassadeur met een oplossing komt, dat zou een mooi sprookje zijn, dus dit is ook geen keuze.
    Wat er door iedereen, met alle respect, ook wordt gekozen en gedaan, het levert allemaal niks op.
    De gevolgen van de ene keuze of andere is misschien wat schadelijker dan de andere, maar levert per saldo niks op.Ik weet helaas ook geen oplossing, dat ligt helaas opgesloten in het gedachten goed van de gemiddelde schipper : Mijn stuurmanskunst is de beste en de rest kan niet varen.
    Is dit de bedrijfstak waar U het over heeft ???
    Om af te sluiten zal ik de adviserende woorden gebruiken van een toptalent (accountmanager) van de Rabobank : Maar hopen dat het snel beter wordt.

    Geplaatst door: Galeislaaf op
  • @Daarom…Dat denk ik dus ook Een bevrachter kan schijnbaar beter rekenen als een schipper dat is al gebleken Hij zal toch geen dief van zijn eigen portemonnee worden Alleen om een coöperatie dwars te zitten……
    We zullen het allemaal wel zien

    Geplaatst door: een eeuwige optimist op
  • En ik denk niet dat er 10 euro naar krotzenburg betaald zal worden. Sterker nog: de prijzen zullen onder druk blijven staan, want de bevrachters zullen een nieuw stokpaardje hebben. “Je kan het doen of laten, en anders pakken we een RaSschip! Let maar op!

    Geplaatst door: daarom op
  • Raar verhaal over dat kostendekkend varen. Het NEA
    heeft heel veel kostprijsberekening gedaan in voorbije jaren. De binnenvaart is nog nooit aan zijn kostprijs gekomen. Misschien de 2007 2008 maar die andere jaren waren vlak. Maar dan hebben we twee goede jaren en hebben we ondanks een demotiverend beleid voor capaciteitsuitbreiding,
    we moesten die nieubouwBOETE toch niet voor niets betalen?, toch een enorme nieuwbouw vloot laten bouwen. Waarom????? Maar wat jullie nu willen zal jullie duur te komen, eerst twee maanden leeg liggen en schepen die niet meedoen (de meeste doen niet mee)zullen hiervan profiteren. Met een 1000 tonner kun je goed voor 10 euro naar Krotzenburg. SCHIPPERS VERSPEEL DE BEDRIJSTAK
    PARTICULIEREN niet!!!!

    Geplaatst door: waarom? op
  • Verbeter de wereld, begin bij jezelf, plus eenheid maakt macht; dit zijn de sleutelwoorden die EUBO tot een succes moeten maken. Nadelen zijn er niet. Voordelen te meer. Allereerst, max 14 uur per dag. Sav. plan. Gewoon niet meer je ruim in, de eerste korrel is voor de klant, ook de laatste. Wachttijd, die laat je betalen, de haal je niet in eigen tijd in. Continu dezelfde inkomensbron. Het bedrijf is niet meer gevoelig voor fluctuaties in de directe vaarkosten (brandstof). Kortom, een stabiele onderneming met je concurrent als collega. Mooi toch? En word daardoor het transport te duur? Ach 1% procent van de inkoopsprijs van een ton kunstmest is al zeker 2,20.en aangezien we de ton voor honderd procent moeten vervoeren gaan we gewoon voor 5%. Samen dan hé!

    Geplaatst door: willem op
  • Dat er nog steeds mensen zijn die niet eens de moeite nemen om naar elkaar te luisteren Maar wel dwars door alles heen blijven schreeuwen
    Verdiep U er in ALS U het een kans wilt geven Maar loop niet iets te roepen waar U zich niet in verdiept heeft
    Ik ben er niet voor en ik ben er niet tegen maar
    Jammer dat deze bedrijfstak niet in wilt zien dat dingen kunnen veranderen Alles veranderd Ook in de binnenvaart En misschien is dit wel iets waar over nagedacht kan worden
    Succes beste binnenvaart-ondernemers Een goede vaart toegewenst

    Geplaatst door: Een levensgenieter aan de wal die graag mee leest over wat er speelt in de binnenvaart op
  • gelezen@ -Weer zo iets . Stel je hebt genoeg aan 40 cent per ton per dag ben je dan een onderkruiper of is dat markt werking ? Ik denk het laatste
    —————
    Moet u mij eens voor rekenen hou je aan 40 cent genoeg hebt. Dus jij brengt ook een zak geld naar de bank en zegt ik hoef geen spaar rente , doe het zo maar in de kluis????.

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • Dom “niet eubo lid”
    Blijf lekker roepen: laat de markt zijn werk maar doen, daar is de markt al een 1,5 jaar mee bezig, echter de markt verandert geen steek.
    Tevens wil ik er u op wijzen dat er bij de EUBO initiatiefnemers genoeg mensen zitten die wel hun aflossing betalen: wat zou die mensen dan toch bezielen ?
    Ook wil ik u vragen: Hoe zelfstandig bent u in deze markt, en hoe lang denkt u zelfstandig te kunnen blijven met een onveranderde markt ?

    Geplaatst door: iemand die aflossing betaald en eubo lid is op
  • >Wat een zielige vertoning dat bij elk artikel mensen commentaar geven die ,schijnbaar niet >willen of kunnen lezen.

    Zielig zijn de ondernemers die geen aflossing kunnen betalen de rente bijschrijven en ook nog een uitkering hebben en de Eubo als laatste strohalm zien .

    >U weet toch allemaal dat we in een belabberde markt zitten .

    Hoe zou dat nou komen ? ( Nieuwbouw )

    >U weet toch ook dat er maar een handje vol betalende EUBO leden dit ook voor U >klaarstomen?Of is E3,50 nog teveel naar Krotzenburg??

    Hou op en praat voor je zelf ! Ik wil niet verhuurd varen , ik ben niet voor niks zelfstandig ondernemer geworden .

    >Waarom denkt U dat banken dit plan willen?

    Gokje , eigenbelang ?

    >Erg jammer dat zoveel mensen een afwachtende houding aannemen en daarmee dit mooie >plan verzwakken!Alleen uit egoïsme en angst.

    Mooi plan is jou mening maar niet de mijne .

    >Het zou goed zijn als we de hele maasboulevard konden afhuren met 1000 aangesloten >schepen(in 5 of 6 coöperaties).Dan heeft niemand meer commentaar!!

    Tja , het zou ook mooi zijn als iedere ondernemer weer wakker zou worden en niet beneden zijn kostprijs zou gaan varen is het probleem ook gelijk opgelost .

    >Wie er eerlijk is heeft de laatste 1,5 jaar deze besomming niet gehaald ,en zeker niet met 14 >uur per dag.
    >eubo -lid

    Weer zo iets . Stel je hebt genoeg aan 40 cent per ton per dag ben je dan een onderkruiper of is dat markt werking ? Ik denk het laatste .

    Geplaatst door: Geen Eubo lid . op
  • ××××××.
    Bel eens naar de EUBO,en stel gerust je vragen.
    Maar een stilligregeling is dit zeker niet.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • @xxxxxx: Ook u slaat de plank helemaal mis! Wie heeft het over een stilligregeling??? Met RaS blijft u gewoon varen hoor! En logisch dat u zou willen weten hoeveel geld de Rabobank heeft toegezegd, maar dat willen de bevrachters ook graag weten, denkt u niet? Zodat ze kunnen uitrekenen hoelang ze RaS kunnen boycotten. Vandaar dat er geen bedragen genoemd zullen worden. De banken zullen ons voor 100 procent steunen, dwz: financieren tot het werkt! En dan denk ik toch dat de bank de langste adem zal hebben 🙂

    Geplaatst door: Klaas Regenakker op
  • Heren,
    Jammer dat er niet geheel duidelijk wordt wie deze stilligregeling gaat betalen.
    Voordat ik lid wordt wil ik weten wie dit financiert, en hoeveel geld er in kas is. Wat er gebeurt als minder geld binnenkomt dan er uitgegeven wordt, en hoelang de zogenaamde bank(en) er geld in blijven steken.
    Ik hoop eindelijk eens dat meneer van Megen heel duidelijk wordt in zijn uitingen, want tot nu toe zijn er enkel onduidelijke kreten als het gaat om de financiering en de organisatie.

    Geplaatst door: xxxxxx op
  • Wat de mensen van eubo al bereikt hebben in een korte tijd is een pluim waard. Een groep schippers en één olieboer alle succes toegewenst.
    Want de binnenvaart ambassadeur horen we niets van??
    Crisis beraad heeft het ook geprobeert?
    En dit zonder overheidsteun.

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • Veel succes en wijsheid toegewenst. Samen sta je sterker.

    Geplaatst door: Erik van Toor op
  • Laten we hopen dat de boeteclausule hoog (75000 euro bijv) genoeg word vastgelegt. Want dat dit gaat werken is een feit maar als naar twee maanden een boete van een paar euro betaald moet worden verdwijnt de helft weer en zakt de markt gelijk weer in.

    Geplaatst door: Ikbenblij op
  • Wat een zielige vertoning dat bij elk artikel mensen commentaar geven die ,schijnbaar niet willen of kunnen lezen.U weet toch allemaal dat we in een belabberde markt zitten .U weet toch ook dat er maar een handje vol betalende EUBO leden dit ook voor U klaarstomen?Of is E3,50 nog teveel naar Krotzenburg?? Waarom denkt U dat banken dit plan willen?Erg jammer dat zoveel mensen een afwachtende houding aannemen en daarmee dit mooie plan verzwakken!Alleen uit egoisme en angst.Het zou goed zijn als we de hele maasboulevard konden afhuren met 1000 aangesloten schepen(in 5 of 6 cooperaties).Dan heeft niemand meer commentaar!!Wie er eerlijk is heeft de laatste 1,5 jaar deze besomming niet gehaald ,en zeker niet met 14 uur per dag.

    Geplaatst door: eubo -lid op
  • Laat jullie deftig informeren en niet zomaar uit jullie nek lullen.
    Je bent vanaf dag 1 tot dag 312 in de huur en die overige 53 komen daar achteraan en niet vooraan!
    Maar als je geen degelijke info haalt dan lig je altijd maar rotzooi de wereld in te sturen en andere mensen op het verkeerde been te zetten, dus brilletje op en fatsoenlijk lezen, kun je niet lezen dan bel je met kantoor Eubo.
    Dus vraagtekens weet over wat je lult en weet je het niet dan zwijg je en informeer je u eigen.
    Word gek van zulke mensen die er niks vanaf weten en zomaar wat vertellen!

    Geplaatst door: word lastig van onwetende mensen op
  • Volgens mij geven ze een garantie van 312 dagen, dus als je de eerste 53 dagen niet verhuurd wordt lig je volgens mij voor niks. Ben je toch al 1,5 maand verder.

    Geplaatst door: nog een vraagteken op
  • We hebben een bankrekening met een garantie waarmee we het denk ik lang genoeg kunnen volhouden om 50 cent per ton per dag aan een stilliggende vloot te kunnen betalen.’
    Wat is voor hun lang genoeg 1 maand 2 maanden 3 maanden

    Geplaatst door: vraagteken op

Reageer