Column

Zware Kees: werfterras

Een van de eerste mooie dagen van het jaar en de terrassen lopen vol. Ik maak gebruik van het mooie weer om een wandeling door Haarlem te maken. Na een bezoek aan het Frans Halsmuseum loop ik langs de oostkant van het Spaarne. De Haarlemmers noemen het Spaarne graag een rivier, maar wanneer ik over de kademuren van de rivier loop kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat het Spaarne meer een brede gracht is, weliswaar vol met bochten. Geen stroom van betekenis, uiterwaarden, dijken of andere karakteristieke eigenschappen van een ‘echte’ rivier.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Zware Kees: werfterras | Schuttevaer.nl
Column

Zware Kees: werfterras

Een van de eerste mooie dagen van het jaar en de terrassen lopen vol. Ik maak gebruik van het mooie weer om een wandeling door Haarlem te maken. Na een bezoek aan het Frans Halsmuseum loop ik langs de oostkant van het Spaarne. De Haarlemmers noemen het Spaarne graag een rivier, maar wanneer ik over de kademuren van de rivier loop kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat het Spaarne meer een brede gracht is, weliswaar vol met bochten. Geen stroom van betekenis, uiterwaarden, dijken of andere karakteristieke eigenschappen van een ‘echte’ rivier.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer