Column

Zware Kees: overdracht schrijven

Op een regenachtige dag in (notabene) juni zit ik achter mijn computer en besluit in een opwelling oude bestanden op te ruimen. Niet dat deze fysiek plaats innemen, maar ik hou nu eenmaal van ordenen. In het mapje ‘Scheepvaart’ vind ik een subfoldertje met de naam ‘overdrachten’. Het is gebruikelijk voor kapiteins, stuurlieden en machinisten om een kort verslag te schrijven, met aandachtspunten voor je opvolger wanneer je koffer gepakt staat om met verlof te gaan. Wanneer ik er een paar van doorlees moet ik zo nu en dan glimlachen.

Kapitein gaat met verlof, afscheidsbord
Een afscheidsbord voor een kapitein die met verlof gaat. Foto Kees Wiersum

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Zware Kees: overdracht schrijven | Schuttevaer.nl
Column

Zware Kees: overdracht schrijven

Op een regenachtige dag in (notabene) juni zit ik achter mijn computer en besluit in een opwelling oude bestanden op te ruimen. Niet dat deze fysiek plaats innemen, maar ik hou nu eenmaal van ordenen. In het mapje ‘Scheepvaart’ vind ik een subfoldertje met de naam ‘overdrachten’. Het is gebruikelijk voor kapiteins, stuurlieden en machinisten om een kort verslag te schrijven, met aandachtspunten voor je opvolger wanneer je koffer gepakt staat om met verlof te gaan. Wanneer ik er een paar van doorlees moet ik zo nu en dan glimlachen.

Kapitein gaat met verlof, afscheidsbord
Een afscheidsbord voor een kapitein die met verlof gaat. Foto Kees Wiersum

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer