Schip van het jaar

Baggerschip Vox Máxima van Van Oord veroorzaakt olievlek na aanvaring

Meerdere stranden in Singapore zijn zaterdag gesloten door een olielek. Het lek ontstond een dag eerder na een aanvaring tussen het baggerschip Vox Máxima, dat onder Nederlandse vlag vaart, en bunkerboot Marine Honour.

De Vox Máxima bij de oplevering in 2009. Foto Archief

De aanvaring vond plaats bij een haventerminal op Sentosa, een onder toeristen populair eiland in het zuiden van Singapore. De Singaporese havenautoriteiten zeiden vrijdagavond ‘dat de getroffen olietank is geïsoleerd en dat de lekkage is ingedamd’.

Tekst gaat verder onder tweet

De olievlek heeft inmiddels drie stranden getroffen. Drijvende barrières moeten verdere verspreiding van de olie voorkomen. De opruimwerkzaamheden zijn in volle gang. Het is niet duidelijk hoeveel olie is gelekt.

Schip van het jaar

De Vox Máxima werd in 2009 opgeleverd en in 2010 verkozen tot schip van het jaar in Nederland. Het schip is 185 meter lang, 31 meter breed en heeft een hoppercapaciteit van 31,387m3.

Máxima

Als bij toeval doopte Koningin Máxima vrijdag op dezelfde dag als het ongeval van de Vox Máxima in Singapore, een ander schip met haar naam in Nederland. Dit schip van Wagenbord heet ook Máxima en werd tijdens Delfsail gedoopt.

Baggerschip Vox Máxima van Van Oord veroorzaakt olievlek na aanvaring | Schuttevaer.nl
Schip van het jaar

Baggerschip Vox Máxima van Van Oord veroorzaakt olievlek na aanvaring

Meerdere stranden in Singapore zijn zaterdag gesloten door een olielek. Het lek ontstond een dag eerder na een aanvaring tussen het baggerschip Vox Máxima, dat onder Nederlandse vlag vaart, en bunkerboot Marine Honour.

De Vox Máxima bij de oplevering in 2009. Foto Archief

De aanvaring vond plaats bij een haventerminal op Sentosa, een onder toeristen populair eiland in het zuiden van Singapore. De Singaporese havenautoriteiten zeiden vrijdagavond ‘dat de getroffen olietank is geïsoleerd en dat de lekkage is ingedamd’.

Tekst gaat verder onder tweet

De olievlek heeft inmiddels drie stranden getroffen. Drijvende barrières moeten verdere verspreiding van de olie voorkomen. De opruimwerkzaamheden zijn in volle gang. Het is niet duidelijk hoeveel olie is gelekt.

Schip van het jaar

De Vox Máxima werd in 2009 opgeleverd en in 2010 verkozen tot schip van het jaar in Nederland. Het schip is 185 meter lang, 31 meter breed en heeft een hoppercapaciteit van 31,387m3.

Máxima

Als bij toeval doopte Koningin Máxima vrijdag op dezelfde dag als het ongeval van de Vox Máxima in Singapore, een ander schip met haar naam in Nederland. Dit schip van Wagenbord heet ook Máxima en werd tijdens Delfsail gedoopt.