Schuldigen nog spoorloos

Olievervuiling Tobago kost minstens 20 miljoen euro

De olievervuiling die in februari plaatsvond bij het Caribische eiland Tobago heeft de eilandstaat Trinidad en Tobago een voorlopige kostenpost van omgerekend minimaal 20 miljoen euro opgeleverd. Hoewel de kosten via het Internationale Fonds ter Compensatie van Olievervuiling (IOPCF) worden vergoed, irriteert het minister Stuart Young van Energie dat de veroorzakers van de ramp nog altijd niet zijn achterhaald.

Met man en macht wordt gewerkt om de aangespoelde olie van de stranden te verwijderen. Foto Tema

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Olievervuiling Tobago kost minstens 20 miljoen euro | Schuttevaer.nl
Schuldigen nog spoorloos

Olievervuiling Tobago kost minstens 20 miljoen euro

De olievervuiling die in februari plaatsvond bij het Caribische eiland Tobago heeft de eilandstaat Trinidad en Tobago een voorlopige kostenpost van omgerekend minimaal 20 miljoen euro opgeleverd. Hoewel de kosten via het Internationale Fonds ter Compensatie van Olievervuiling (IOPCF) worden vergoed, irriteert het minister Stuart Young van Energie dat de veroorzakers van de ramp nog altijd niet zijn achterhaald.

Met man en macht wordt gewerkt om de aangespoelde olie van de stranden te verwijderen. Foto Tema

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer