Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Deme hervat bemanningswissels met pre-quarantaine in Oostende

OOSTENDE

Om een veilige wissel van bemanning aan boord van bagger- en offshore-schepen te waarborgen tijdens de Covid-19 pandemie, zet de Belgische rederij Deme vanaf het paasweekend een hotelschip in voor pre-quarantaine. Het floatel Kalmar werd woensdag 8 april aangemeerd in Oostende.

1 / 1
Het hotelschip Kalmar biedt alle nodige faciliteiten om bemanning van schepen comfortabel te laten overnachten. (Foto Port of Oostende)

Het hotelschip Kalmar biedt alle nodige faciliteiten om bemanning van schepen comfortabel te laten overnachten. (Foto Port of Oostende)

Eerder nam Deme, net als andere baggermaatschappijen, offshore- en zeerederijen, de maatregel om voorlopig geen bemanning aan boord meer af te lossen, onder meer om de gezondheid en veiligheid van zijn medewerkers te waarborgen en het risico op besmetting te vermijden. Maar omdat het einde van de Coronacrisis nog niet meteen in zicht is, zal Deme na 17 april opnieuw overgaan tot het wisselen van bemanningen op bagger- en offshoreschepen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook