Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Zeevrachtenmarkt: Meer Amerikaanse goederen naar China

Papendrecht

Het ziet ernaar uit dat de Amerikaanse president toch gaat scoren in zijn geruzie met China. China gaat meer agrarische goederen, LNG en vlees importeren uit de Verenigde Staten. Er wordt ook gesproken over de aankoop van meer Boeings door China.

Slachtoffers zijn bondgenoten van de VS zoals Australië, dat minder LNG kan verkopen en Brazilië kan minder vlees slijten. Maar president Trump staat niet bekend als steun en toeverlaat voor zijn bondgenoten. Verwacht wordt dat op jaarbasis het negatieve handelsverschil van de VS met $ 60 tot $ 90 miljard zal afnemen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook