Ontgassingsinstallaties

PVV doet opnieuw poging verbod op varend ontgassen uit te stellen

De PVV doet een nieuwe poging om een gedoogperiode in te lassen bij het verbod op varend ontgassen. In een motie pleit Tweede Kamerlid Hidde Heutink ervoor dat varend ontgassen toegestaan blijft, tot er een dekkend netwerk van ontgassingsinstallaties is. Demissionair minister Mark Harbers (IenW) raadt de motie af, ook GroenLinks-PvdA ziet het anders.

PVV-Kamerlid Hidde Heutink (2e van links) wil een oogje toeknijpen en het voor schippers mogelijk maken varend te ontgassen, zolang er nog geen dekkende infrastructuur van ontgassingsinstallaties is. Foto ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

PVV doet opnieuw poging verbod op varend ontgassen uit te stellen | Schuttevaer.nl
Ontgassingsinstallaties

PVV doet opnieuw poging verbod op varend ontgassen uit te stellen

De PVV doet een nieuwe poging om een gedoogperiode in te lassen bij het verbod op varend ontgassen. In een motie pleit Tweede Kamerlid Hidde Heutink ervoor dat varend ontgassen toegestaan blijft, tot er een dekkend netwerk van ontgassingsinstallaties is. Demissionair minister Mark Harbers (IenW) raadt de motie af, ook GroenLinks-PvdA ziet het anders.

PVV-Kamerlid Hidde Heutink (2e van links) wil een oogje toeknijpen en het voor schippers mogelijk maken varend te ontgassen, zolang er nog geen dekkende infrastructuur van ontgassingsinstallaties is. Foto ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer