Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

ZEEVRACHTENMARKT: Vrachtenstijging houdt aan

ROTTERDAM

Voor de panamaxen stegen de huren en vrachten zowel op de Atlantische routes als in het Verre Oosten. Er zijn meer graanreizen vanaf de oostkust van Zuid-Amerika en meer ladingaanbod vanuit Australië. De gemiddelde charterhuur voor de panamaxen steeg tot $ 9000 per dag. Er waren flinke uitschieters, $ 22.000 per dag voor reizen vanaf West-Afrika naar China en $ 20.000 voor bauxiet van Brazilië naar China.

De huren voor de capesizers werden ook beter. De Greta Selmer (175.181 dwt, 2011) werd gecharterd voor een reis van Australië naar China voor $ 21.000 per dag. De gemiddelde charterhuur voor de capesizers steeg tot rond $ 20.000 per dag. Vooral het toegenomen aantal afvaarten vanaf Brazilië en het slechte weer in het Verre Oosten hielpen de huren omhoog.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook