Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Als het werkt: Boriumnitride

ROTTERDAM

De chemische stof boriumnitride is een soort wondermiddel aan het worden dat een zeer zacht smeermiddel kan opleveren, maar ook de hardheid van diamant kan hebben. Het laat zich vergelijken met koolstof, dat zowel in roetvorm, als grafiet, als in de vorm van diamant voorkomt. Een probleem is echter dat roet, grafiet en diamant verschillende woorden zijn, terwijl boriumnitride maar één naam is. Om onderscheid te maken wordt er dan ook vaak over kubisch en hexagonaal boriumnitride gesproken.

1 / 1
Het doorslijpen van metalen gaat sneller, preciezer en uniformer met slijpschijven die in plaats van diamantpoeder een laag kubisch boriumnitride bevatten.

Het doorslijpen van metalen gaat sneller, preciezer en uniformer met slijpschijven die in plaats van diamantpoeder een laag kubisch boriumnitride bevatten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook