Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

‘Duits vaarwegbudget aangepast aan personeelsgebrek’

DUISBURG

Het Bundesverband der Deutschen Binnenschiffahrt heeft felle kritiek op het bedrag dat de Bondsregering volgend jaar aan waterwegen wil besteden, 708 miljoen euro. Dat is aanzienlijk minder dan de 900 miljoen die in de meerjarenplanning 2016 werd genoemd.

1 / 1
Zoals in hartje Berlijn zou de Bondsregering in heel Duitsland massaal moeten investeren in waterbouw, volgens brancheorganisatie BDB. Maar in plaats van de ruim één miljard euro die per jaar nodig is, wordt het budget voor 2020 teruggebracht tot 708 miljoen euro. ‘Jammer dat het parlement het nu moet corrigeren’, zegt BDB-voorzitter Martin Staats. (Foto BDB)

Zoals in hartje Berlijn zou de Bondsregering in heel Duitsland massaal moeten investeren in waterbouw, volgens brancheorganisatie BDB. Maar in plaats van de ruim één miljard euro die per jaar nodig is, wordt het budget voor 2020 teruggebracht tot 708 miljoen euro. ‘Jammer dat het parlement het nu moet corrigeren’, zegt BDB-voorzitter Martin Staats. (Foto BDB)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook