Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Sluis Weurt schut weer met westkolk

WEURT

Het schutbedrijf met de westkolk van het sluiscomplex in Weurt wordt woensdag 11 juli om 20:00 uur hervat. Dat meldt Koninklijke BLN-Schuttevaer.

De westkolk was vanwege werkzaamheden aan de schuiven gestremd van 9 t/m 24 juni. Tijdens deze werkzaamheden werden scheurtjes in de deuren ontdekt die onmiddellijke reparatie vereisten. Deze reparatie zou tot 15 juli duren. Inmiddels is duidelijk geworden dat deze reparatie eerder afgerond wordt.

Bij laag water levert de alternatieve doorvaart via de oostkolk van sluis Weurt een hinderlijke diepgangsbeperking op, omdat die kolk een minst gepeilde diepte heeft van 100 cm minder dan de westkolk. Voor 11 juli geeft Rijkswaterstaat een minst gepeilde diepte aan van 230 cm voor de oostkolk, maar die was 5 juli tot 200 cm gezakt. (DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook