Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Nijmeegse milieuzone op de Waal is nonsens

CUIJK

De gemeente Nijmegen gaat geen milieuzone instellen voor de scheepvaart op de Waal. Eerder in december berichtten diverse binnenvaartmedia dat Nijmegen de eerste stad in Nederland zou zijn die een milieuzone voor de scheepvaart zou instellen, maar dit blijkt ‘fakenieuws’. De gemeente ontkende woensdag 27 december op de jaarvergadering van de afdeling Zuid-Oost Nederland (ZON) van BLN-Koninklijke Schuttevaer in Cuijk de eventuele plannen hiervoor.

1 / 2
Nijmeegse milieuzone op de Waal is nonsens

Nijmeegse milieuzone op de Waal is nonsens

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • Hein Danser

  Veel getallen, betreft uitstoot binnenvaart, zijn gewoon aannames. En de formule die ze daar voor gebruiken, klopt niet!! Dus eerst veel schippers meten aan de pijp en niet even een E 3 cyclus, maar meerdere weken monitoren. Door onze vaarstijl, zijn we veel schoner als de statistieken aangeven.

 • j Teunisse

  Fijnstof. Onlangs hoorde ik op radio van een onderzoek door een universiteit. Daar had men op diverse plaatsen de genomen monsters fijnstof een geanalyseerd. Daar was het aandeel van de uitstoot van diesel roet lager als wat altijd werd aangenomen. Elke vaste stof die een wrijvingscontact maakt , stoot fijnstof af. Uw kleding tijdens bewegen, bladeren en takken in de wind, droge bodem in de woestijn(saharastof) zelfs zeezout word in fijnstof monsters honderden kilometers van de kust nog gemeten. (zeer gering % ,dat weer wel)
  De oorzaak in de hele hysterie is te vinden dat de massamedia de nuance totaal verloren is. Paniek zaaien en placebo’s aanbieden tegen miljarden belasting poet wordt als algeheel geneesmiddel onder het volk gebracht. Dat is helaas een indruk die menigeen krijgt in de hele discussie.

 • L.A. Verburg

  Goed punt, van die bandenslijtage.
  Ik denk dat dit tot nu toe bij geen enkele berekening is meegenomen.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook