Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Extra hoge bruggen voor high cubes kunnen niet uit

DEN HAAG

Het extra verhogen van bruggen, zodat de vaarweginfrastructuur beter is voorbereid op het toenemend vervoer van high cube containers door de containerbinnenvaart, is vrijwel nergens rendabel. Met name de zeer hoge kosten voor het vervangen van spoorbruggen zijn een groot knelpunt, schrijft demissionair minister Schultz van Haegen (Infrastructuur) in een brief aan de Tweede Kamer. Ze steekt er geen extra geld in, maar wil nog wel aanvullende analyses maken voor enkele hoofdcorridors.

1 / 1
Extra hoge bruggen voor high cubes kunnen niet uit

Extra hoge bruggen voor high cubes kunnen niet uit

Minister Schultz gaat hoogtenorm uit SVIR 2012 niet oprekken

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • Duo Welbekend

    Voor een vrachtauto wordt toch ook niet een brug verhoogd,gewoon extra vracht vragen en een stapeltje minder containers laden.Heel simpel ,anders weer bulkgoederen uit de container halen en gewoon in een ruim losstorten.Breng heel wat minder volume mee.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook