Jongeren welkom

Binnenvaartdagen Zwijndrecht publiekstrekker in september

De Binnenvaartdagen van Zwijndrecht zijn dit jaar in het weekend van 13, 14 en 15 september. Het is de derde editie van deze publiekstrekker. ‘We zetten ons weer volledig in om de binnenvaartsector onder de aandacht te brengen bij de jeugd, werkzoekenden en een breed publiek’, vertelt voorzitter Piet de Bruin van stichting Binnenvaartdagen Zwijndrecht.

De binnenvaartdagen in Zwijndrecht zijn een groots evenement Foto Binnenvaartdagen Zwijndrecht

Het evenement is opgezet als een groot podium voor de binnenvaart, waar scholieren, studenten en belangstellenden de sector kunnen ontdekken. Educatie en informatie gaan hand in hand met entertainment.

Op het grote podium treden drie dagen lang artiesten op. Het festival heeft een cultureel tintje door de straatartiesten, muzikanten en diverse koren die het publiek op het terrein vermaken. Dit jaar is bij het Crescent ook een braderie. Op die manier hoopt men op nog meer dagjesmensen.

Piet de Bruin, voorzitter stichting Binnenvaartdagen Zwijndrecht.

Maar het draait natuurlijk vooral om de binnenvaart. Bezoekers kunnen het water op met een rondvaart, waarbij ze schepen bekijken in de Drechtsteden. De Bruin: ‘Het evenement is bovenal bedoeld ter promotie van de binnenvaart. Grote, aansprekende werkgevers uit de sector presenteren zich aan jongeren en werkzoekenden. Zij laten hun technische en vaak duurzame innovaties zien en vertellen waarom werken in de binnenvaart zo boeiend en aantrekkelijk is.’

Bedrijven

Bedrijven uit de binnenvaartsector krijgen dus een uitgelezen kans zich te presenteren. Alle scholen uit de omgeving, van primair tot hoger onderwijs, zijn uitgenodigd om de Binnenvaartdagen te bezoeken op vrijdag 13 september. De Bruin: ‘De leerlingen nemen een kijkje aan boord en bij bedrijven die zich presenteren op de kade. Zo wordt wellicht het zaadje geplant voor een mooie maritieme carrière. We verwachten meer dan 2000 leerlingen.’

De Binnenvaartdagen Zwijndrecht concentreren zich op het Maasplein, Thorrehoofd, Maasboulevard, Euryzakada en het Veerplein. Er is nog plek voor meer maritieme bedrijven. Tijdens de vorige editie brachten zo’n 17.500 mensen een bezoek aan de kade langs de Maas in Zwijndrecht.

Binnenvaartdagen Zwijndrecht publiekstrekker in september | Schuttevaer.nl
Jongeren welkom

Binnenvaartdagen Zwijndrecht publiekstrekker in september

De Binnenvaartdagen van Zwijndrecht zijn dit jaar in het weekend van 13, 14 en 15 september. Het is de derde editie van deze publiekstrekker. ‘We zetten ons weer volledig in om de binnenvaartsector onder de aandacht te brengen bij de jeugd, werkzoekenden en een breed publiek’, vertelt voorzitter Piet de Bruin van stichting Binnenvaartdagen Zwijndrecht.

De binnenvaartdagen in Zwijndrecht zijn een groots evenement Foto Binnenvaartdagen Zwijndrecht

Het evenement is opgezet als een groot podium voor de binnenvaart, waar scholieren, studenten en belangstellenden de sector kunnen ontdekken. Educatie en informatie gaan hand in hand met entertainment.

Op het grote podium treden drie dagen lang artiesten op. Het festival heeft een cultureel tintje door de straatartiesten, muzikanten en diverse koren die het publiek op het terrein vermaken. Dit jaar is bij het Crescent ook een braderie. Op die manier hoopt men op nog meer dagjesmensen.

Piet de Bruin, voorzitter stichting Binnenvaartdagen Zwijndrecht.

Maar het draait natuurlijk vooral om de binnenvaart. Bezoekers kunnen het water op met een rondvaart, waarbij ze schepen bekijken in de Drechtsteden. De Bruin: ‘Het evenement is bovenal bedoeld ter promotie van de binnenvaart. Grote, aansprekende werkgevers uit de sector presenteren zich aan jongeren en werkzoekenden. Zij laten hun technische en vaak duurzame innovaties zien en vertellen waarom werken in de binnenvaart zo boeiend en aantrekkelijk is.’

Bedrijven

Bedrijven uit de binnenvaartsector krijgen dus een uitgelezen kans zich te presenteren. Alle scholen uit de omgeving, van primair tot hoger onderwijs, zijn uitgenodigd om de Binnenvaartdagen te bezoeken op vrijdag 13 september. De Bruin: ‘De leerlingen nemen een kijkje aan boord en bij bedrijven die zich presenteren op de kade. Zo wordt wellicht het zaadje geplant voor een mooie maritieme carrière. We verwachten meer dan 2000 leerlingen.’

De Binnenvaartdagen Zwijndrecht concentreren zich op het Maasplein, Thorrehoofd, Maasboulevard, Euryzakada en het Veerplein. Er is nog plek voor meer maritieme bedrijven. Tijdens de vorige editie brachten zo’n 17.500 mensen een bezoek aan de kade langs de Maas in Zwijndrecht.