Vermist

Passagier veerboot Princess Seaways meer dan een maand vermist

Een passagier van de veerboot Princess Seaways van DFDS wordt al ruim een maand vermist. Martin Oort (27) nam dinsdag 4 juni de veerboot tussen IJmuiden en Newcastle. Sindsdien ontbreekt volgens de politie elk spoor.

Veerboot Princess Seaways. Foto WikiMedia/Megasam4256

De vermiste man komt uit Zwartemeer. Waarom hij op weg was naar Engeland is niet bekend. Zowel de politie als veerdienst is zeer terughoudend met het geven van informatie, er is alleen een officieel bericht van vermissing gepubliceerd. Op de vraag of DFDS onderzoek heeft gedaan naar de vermissing en of duidelijk is of Oort eventueel van boord is gesprongen of gevallen, laat een woordvoerder weten: ‘Vanuit privacy-overwegingen mogen wij hier geen uitspraken over doen. De autoriteiten zullen contact met ons hebben opgenomen om dit te onderzoeken.’

De politie wil evenmin ingaan op vragen en laat bij monde van een woordvoerder weten: ‘Op dit moment zijn er geen nieuwe ontwikkelingen te melden in het onderzoek.’ Het wordt ook niet duidelijk of Oort mogelijk van boord is gegaan en zich in Engeland bevindt.

Signalement

Marvin Oort is 1,83 meter lang en heeft donkerblond haar en blauw-grijze ogen. Op de dag van zijn vermissing droeg hij een dik geruiten overhemd met een lichte kleur (beige/blauw/grijs) met mogelijk daaronder een donkerkleurig shirt. Hij draagt mogelijk een chino-broek. Marvin heeft een klein bultje op de rechterwang en litteken op zijn rechterpols. Hij draagt een zegelring aan de rechter ringvinger en ook een ring aan de linkerhand.

Tekst gaat verder onder foto

Marvin Oort wordt vermist. Foto Politie

Wie meer informatie wil delen, kan dat doen via het politienummer 0800-6070.