Maritime Innovation Platform

Schuttevaer Award 2024 kanshebber #11: Z9 Eventship

De vierde genomineerde voor de Schuttevaer Award 2024 wordt gekozen door de lezers van Schuttevaer. De 11 kanshebbers worden de komende dagen aan u voorgesteld. Vandaag kanshebber #11: Z9 Eventship van Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw.

Drie van de vier genomineerden zijn bekend. De laatste kiest u, de lezer van Schuttevaer, uit een lijst van 11 kanshebbers. Beeld MIP

Met de Z9 hebben we een concept ontwikkeld waar we met een groot Lithium accupakket kunnen varen. Het accupakket bestaat uit 1.436 kW/h. De innovatie zit in het feit dat er, zover bij ons bekend, het grootste accupakket is wat in de binnenvaart gebruikt wordt op dit moment. Ook hebben we een eigen walaansluiting van 3×250 amp. waardoor we iedere nacht kunnen weer met volle accu’s kunnen varen. Het schip is gebouwd in het Europese ISHY project, waardoor er veel samengewerkt is met verschillende kennisinstellingen. Dit heeft geresulteerd in een zo optimaal mogelijke efficiënt schip. 

Het is mogelijk om dus met een dergelijk accupakket operationeel te zijn. Dit zou andere schepen/rederijen aan moeten zetten om ook een dergelijk concept te overwegen.

Deze tekst komt uit de pitch van Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw.

Wie maken er kans?

De komende dagen worden de 11 kanshebbers aan u voorgesteld. Drie van de vier genomineerden zijn al bekend. Bekijk alle genomineerden en kanshebbers hier.

Maritime Innovation Platform

Drie van de vier genomineerden voor de Schuttevaer Award zijn al bekend. De lezers van Schuttevaer bepalen wie de vierde nominatie wordt. De komende dagen worden de 11 kanshebbers aan u voorgesteld. De stembussen gaan dinsdag 12 maart open.

Het Maritime Innovation Platform is 4 april maart in het Energiehuis in Dordrecht. Daar staan de innovaties van maritiem Nederland in de schijnwerpers. Op het evenement wordt door het publiek de winnaar van de Schuttevaer Award gekozen. Wilt u erbij zijn en bepalen wie de Schuttevaer Award mee naar huis neemt? Aanmelden kan hier.

Schuttevaer Award 2024 kanshebber #11: Z9 Eventship | Schuttevaer.nl
Maritime Innovation Platform

Schuttevaer Award 2024 kanshebber #11: Z9 Eventship

De vierde genomineerde voor de Schuttevaer Award 2024 wordt gekozen door de lezers van Schuttevaer. De 11 kanshebbers worden de komende dagen aan u voorgesteld. Vandaag kanshebber #11: Z9 Eventship van Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw.

Drie van de vier genomineerden zijn bekend. De laatste kiest u, de lezer van Schuttevaer, uit een lijst van 11 kanshebbers. Beeld MIP

Met de Z9 hebben we een concept ontwikkeld waar we met een groot Lithium accupakket kunnen varen. Het accupakket bestaat uit 1.436 kW/h. De innovatie zit in het feit dat er, zover bij ons bekend, het grootste accupakket is wat in de binnenvaart gebruikt wordt op dit moment. Ook hebben we een eigen walaansluiting van 3×250 amp. waardoor we iedere nacht kunnen weer met volle accu’s kunnen varen. Het schip is gebouwd in het Europese ISHY project, waardoor er veel samengewerkt is met verschillende kennisinstellingen. Dit heeft geresulteerd in een zo optimaal mogelijke efficiënt schip. 

Het is mogelijk om dus met een dergelijk accupakket operationeel te zijn. Dit zou andere schepen/rederijen aan moeten zetten om ook een dergelijk concept te overwegen.

Deze tekst komt uit de pitch van Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw.

Wie maken er kans?

De komende dagen worden de 11 kanshebbers aan u voorgesteld. Drie van de vier genomineerden zijn al bekend. Bekijk alle genomineerden en kanshebbers hier.

Maritime Innovation Platform

Drie van de vier genomineerden voor de Schuttevaer Award zijn al bekend. De lezers van Schuttevaer bepalen wie de vierde nominatie wordt. De komende dagen worden de 11 kanshebbers aan u voorgesteld. De stembussen gaan dinsdag 12 maart open.

Het Maritime Innovation Platform is 4 april maart in het Energiehuis in Dordrecht. Daar staan de innovaties van maritiem Nederland in de schijnwerpers. Op het evenement wordt door het publiek de winnaar van de Schuttevaer Award gekozen. Wilt u erbij zijn en bepalen wie de Schuttevaer Award mee naar huis neemt? Aanmelden kan hier.