Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Onderzoek hinder nieuwe haven Lobith

UTRECHT

De provincie Gelderland moet in het kader van een Milieu Effect Rapportage (MER) onderzoek doen naar de mogelijke hinder door laagfrequent geluid in de nieuwe overnachtingshaven van Lobith.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu wil een nieuwe overnachtingshaven voor 70 binnenvaartschepen aanleggen in de omgeving van Lobith. Eerder is al onderzoek gedaan naar de plaats waar de haven het beste kan komen. Uiteindelijk is voor twee kleine havens gekozen. Daardoor verbetert de leefomgeving (geluids- en luchtkwaliteit) in Tuindorp. Er is echter nog geen informatie over laagfrequent geluid door manoeuvrerende schepen in de haven. (EvH)

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook