Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Lek kanaal is heel normaal

Rosmalen

Dat het nieuwe Máximakanaal rond Den Bosch zou gaan lekken had Rijkswaterstaat wel verwacht. Maar dat er zoveel water uit zou sijpelen, was niet voorzien. Om problemen in de toekomst te voorkomen, gaat aannemer WillemsUnie het kanaal nu droogzetten en met klei bekleden.

Máxima-kanaal moet droog voor aanbrengen kleilaag

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • J. Wagemaker

  Als de Agrifirm grotere schepen wil binnen halen,en daar zo blij mee is vraag ik me af of de grote schepen hier zelf wel zo blij zijn in veghel,zij zijn nl wel wat meer luxe gewend.maar nu er toch voor sinterklaas wordt gespeeld kan er ook nog wel een schoonmaak van de kant van af zodat zij niet door de brandnetels hoeven te lopen,een vuilnisbak en stroomkasten zouden ook niet misplaats zijn.tevens zou het wel fijn zijn om een fatsoenlijke autoafzetplaats te maken zodat men wat makkelijker de kinderen kan halen,en brengen.de kleine schepen hebben nooit geklaagd,als zij dagen in de herrie van die autoweg lagen,en van het vele baggeren kanaal met alle nodige ellende.het zou nu wwel zo fijn zijn dat er ook nog eens aan de kleine schepen wordt gedacht,en ons wordt bedankt voor de nodige strubbelingen.
  ik lees hier nl niets over,en is toch op zijn minst het vernoemen waard

 • M Smitsman

  Een bestaand schip stoot net zoveel uit als een grote vrachtwagen…Hij moet de zin nog afmaken. Met dat verschil dat met dezelfde uitstoot meer tonnen worden vervoerd, dus schoner!

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook