Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Eemshaven bereikbaar voor grote schepen

EEMSHAVEN

Staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer en Waterstaat heeft in overeenstemming met minister Jacqueline Cramer van Ruimte en Milieu het Tracébesluit vastgesteld voor de verruiming van de vaarweg Eemshaven-Noordzee. ‘Dat betekent een geweldige impuls voor de regio. Het is belangrijk om juist nu te investeren. Als de economie weer aantrekt, dan moet de Eemshaven helemaal klaar zijn om de concurrentie met andere havens succesvol aan te gaan’, aldus staatssecretaris Huizinga.

Om de vaargeul Eemshaven-Noordzee te verruimen heeft staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer en Waterstaat 30,7 miljoen toegezegd. De totale kosten van het project zijn 41,1 miljoen. De resterende 10,4 miljoen zijn beschikbaar gesteld door minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken uit het programma Sterke Regio’s. Tussen eind 2010 en begin 2012 zullen de werkzaamheden plaatsvinden om de verruiming te realiseren.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook