Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Rijn-Hernekanaal: dronken schipper vaart zijn motorjacht de kant op

DUISBURG

Agenten van de Wasserschutzpolizei keken zaterdagavond 13 oktober vreemd op toen ze een ongeval op het Rijn-Hernekanaal in Castrop-Rauxel moesten opnemen. Wat ze aantroffen ter hoogte van de Schemhoffbrug was een negen meter lang motorjacht dat met de boeg op de oostelijke kanaaloever lag.

1 / 1
Het motorjacht lag met de boeg op de oostelijke oever van het Rijn-Hernekanaal in Castrop-Rauxel. (Foto Wasserschutzpolizei)

Het motorjacht lag met de boeg op de oostelijke oever van het Rijn-Hernekanaal in Castrop-Rauxel. (Foto Wasserschutzpolizei)

Aan boord troffen de agenten de schipper en zijn vrouw aan, waarbij ze bij de man een alcohollucht roken. Daarop werd hij meegenomen naar het bureau, waar een arts hem een bloedproef afnam.

Voorlopig gaat de politie er van uit dat de 62-jarige schipper de controle over zijn schip verloor, eerst tegen de westelijke oever botste en vervolgens aan de overzijde de kant opvoer. Er wordt nog onderzocht of er behalve het gebruik van alcohol ook sprake was van een te hoge snelheid.

De brandweer van Castrop-Rauxel kwam ter plaatse om de vloeistoffen die uit het schip liepen in te dammen. De schipper krijgt een proces-verbaal voor het in gevaar brengen van het scheepvaartverkeer en voor watervervuiling. De WSA is in kennis gesteld van het incident. (BO)

 

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook