Kapitein loodsboot

Kyiv: koopvaardijschip Zwarte Zee geraakt door Russische raket

Een onder Liberiaanse vlag varend koopvaardijschip is op de Zwarte Zee bij Odesa getroffen door een Russische raket volgens het Oekraïense leger. Een kapitein van een loodsboot van een niet nader genoemde haven is daarbij om het leven gekomen, melden Oekraïense media.

Foto X Defensie Oekraiene

Drie Filipijnse bemanningsleden van het koopvaardijschip zouden gewond geraakt zijn, net als een werknemer van de betrokken haven.
De aanval op het schip zou door een gevechtsvliegtuig zijn gedaan. De scheepvaart van en naar de Oekraïense havens aan de Zwarte Zee is vrijwel onmogelijk door de oorlogshandelingen. Maar er zijn vooralsnog relatief weinig incidenten gemeld met de schaarse vrachtschepen die toch een poging wagen.

Kyiv: koopvaardijschip Zwarte Zee geraakt door Russische raket | Schuttevaer.nl
Kapitein loodsboot

Kyiv: koopvaardijschip Zwarte Zee geraakt door Russische raket

Een onder Liberiaanse vlag varend koopvaardijschip is op de Zwarte Zee bij Odesa getroffen door een Russische raket volgens het Oekraïense leger. Een kapitein van een loodsboot van een niet nader genoemde haven is daarbij om het leven gekomen, melden Oekraïense media.

Foto X Defensie Oekraiene

Drie Filipijnse bemanningsleden van het koopvaardijschip zouden gewond geraakt zijn, net als een werknemer van de betrokken haven.
De aanval op het schip zou door een gevechtsvliegtuig zijn gedaan. De scheepvaart van en naar de Oekraïense havens aan de Zwarte Zee is vrijwel onmogelijk door de oorlogshandelingen. Maar er zijn vooralsnog relatief weinig incidenten gemeld met de schaarse vrachtschepen die toch een poging wagen.