Ergernis

Zware Kees: duimpje van de zeeman

Al decennia kan ik mij eraan ergeren: op foto’s van zeelieden in diverse rederijbladen of bladen van zeeliedenbelangen, staat altijd tenminste één zeeman met de duim omhoog te grijnzen in de lens van de fotograaf. Of zelfs beide duimen. Of het nu gaat over verslechterde arbeidsomstandigheden of een reder die zeelieden zonder pardon een langere uitzendtermijn oplegt, steeds dat verrekte duimpje. Alsof die zeelui willen zeggen dat het allemaal wel meevalt.

Duimpje omhoog op de runners. Foto Zware Kees

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Zware Kees: duimpje van de zeeman | Schuttevaer.nl
Ergernis

Zware Kees: duimpje van de zeeman

Al decennia kan ik mij eraan ergeren: op foto’s van zeelieden in diverse rederijbladen of bladen van zeeliedenbelangen, staat altijd tenminste één zeeman met de duim omhoog te grijnzen in de lens van de fotograaf. Of zelfs beide duimen. Of het nu gaat over verslechterde arbeidsomstandigheden of een reder die zeelieden zonder pardon een langere uitzendtermijn oplegt, steeds dat verrekte duimpje. Alsof die zeelui willen zeggen dat het allemaal wel meevalt.

Duimpje omhoog op de runners. Foto Zware Kees

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer