Skyline

In foto’s: Koninklijke Marine oefent in New York

Zr.Ms. De Zeven Provinciën en Zr.Ms. Van Amstel zijn in de Verenigde Staten en Canada voor de trainingsoefening Atlantic Archer 2022. De aankomst in New York City leverde mooie plaatjes op.

Oefenen in de Noord-Atlantische wateren. Foto's Twitter / Koninklijke Marine

De schepen trainen tijdens Atlantic Archer 2022 onder meer hoe te verdedigen tegen aanvallen van vliegtuigen en raketten. Daarnaast is er aandacht voor het opsporen, afschrikken en eventueel vernietigen van onderzeeboten van de tegenstander. Deze oefeningen vallen onder het hoogste geweldsspectrum. Niet alleen Nederland is aanwezig, ook andere NAVO-bondgenoten oefenenen mee.

De skyline van New York City.

In november maken logistiek ondersteuningsschip Zr.Ms. Karel Doorman en patrouilleschip Zr.Ms. Groningen ook de atlantische oversteek. Zr.Ms Groningen is pas net terug van een recordbrekende drugsjacht in het Caribisch gebied. 

Ook de Denen zijn aanwezig.

Lees ook:

De Haas Shipyards moderniseert vijf landingsvaartuigen Koninklijke Marine

Bouw CSS Den Helder valt miljoenen duurder uit