Financieel zwaar weer

Exploitant Maasveren kan fluiten naar coronasteun, ondanks bijzondere omstandigheden 

Het UWV heeft terecht een verzoek om coronasubsidie afgewezen van de Stichting Maasveren, die met haar vijf veren de dagelijkse verbinding tussen Gelderland en Noord-Brabant verzorgt. Dat heeft de rechtbank Oost-Brabant uitgesproken. Maasveren was te laat met de aanvraag voor NOW-steun, maar beriep zich er op dat in korte tijd de toenmalig directeur-bestuurder overleed, de financieel administratrice plotseling arbeidsongeschikt raakte en de accountant er mee stopte. Toch is dat volgens de rechtbank onvoldoende om de coronasteun alsnog toe te kennen.

Een van de veerponten van de Stichting Maasveren.
Een van de veerponten van de Stichting Maasveren. Wikimedia Commons / RagingR2

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer