Mast langs Euromast

Eerste mast voor superjacht Jeff Bezos wel dwars door Rotterdam

De eerste van drie masten voor op het 127 meter lange superjacht van Amazon-miljardair Jeff Bezos is onderweg naar Greenport Rotterdam. Dinsdagochtend 2 augustus bleek het casco van Oceanco’s Project Y721 daar al te liggen.

De eerste van drie masten onderweg. (Foto Jan van der Wiel)

De masten worden getransporteerd door Hebo Maritiemservice. De eerste mast werd getransporteerd liggend op twee pontons en geduwd door een duwboot. De mast is onderweg naar Greenport Rotterdam, een scheepswerf in de Rotterdamse Eemhaven.

De mast voor Bezos passeert de Euromast. (Foto Jan van der Wiel)

Daar kwam een dag eerder ook het casco van het superjacht aan. Dat werd getransporteerd door Koninklijke Van der Wees. Het 127 meter lange casco ging over de Oude Maas, de eerste van drie masten gaat voor een kortere route over de Nieuwe Maas.

Driemaster

Het nieuwe superjacht van Jeff Bezos is een driemaster. Die drie masten leverde eerder dit jaar grote problemen op, want geïnstalleerd op het schip zou het superjacht te hoog zijn om de iconische De Hef te passeren. Oceanco en Bezos zouden bereid zijn te betalen voor het ontmantelen van De Hef, maar dat leidde tot veel gedoe. Lange tijd was onduidelijk of het schip nu wel of niet De Hef, eigenlijk de Koningshavenbrug, zou passeren. De Rotterdamse wethouder Karremans liet eerder weten dat Oceanco nog geen aanvraag had gedaan. Het gerucht alleen al zorgde voor bedreigingen aan het adres van Oceanco. Op Facebook werd een actie opgezet om eieren op het superjacht te gooien, wanneer het De Hef passeerde.

Het 127 meter lange superjacht is, wanneer het af is, het grootste superjacht van Nederland. Het passeert Infinity, het 117 meter lange superjacht dat ook dit jaar door Oceanco afgebouwd werd.

Lees ook:

Superjacht Jeff Bezos is in Rotterdam, De Hef niet uit elkaar

Dit zijn de 5 grootste superjachten van Nederland

Eerste mast voor superjacht Jeff Bezos wel dwars door Rotterdam | Schuttevaer.nl
Mast langs Euromast

Eerste mast voor superjacht Jeff Bezos wel dwars door Rotterdam

De eerste van drie masten voor op het 127 meter lange superjacht van Amazon-miljardair Jeff Bezos is onderweg naar Greenport Rotterdam. Dinsdagochtend 2 augustus bleek het casco van Oceanco’s Project Y721 daar al te liggen.

De eerste van drie masten onderweg. (Foto Jan van der Wiel)

De masten worden getransporteerd door Hebo Maritiemservice. De eerste mast werd getransporteerd liggend op twee pontons en geduwd door een duwboot. De mast is onderweg naar Greenport Rotterdam, een scheepswerf in de Rotterdamse Eemhaven.

De mast voor Bezos passeert de Euromast. (Foto Jan van der Wiel)

Daar kwam een dag eerder ook het casco van het superjacht aan. Dat werd getransporteerd door Koninklijke Van der Wees. Het 127 meter lange casco ging over de Oude Maas, de eerste van drie masten gaat voor een kortere route over de Nieuwe Maas.

Driemaster

Het nieuwe superjacht van Jeff Bezos is een driemaster. Die drie masten leverde eerder dit jaar grote problemen op, want geïnstalleerd op het schip zou het superjacht te hoog zijn om de iconische De Hef te passeren. Oceanco en Bezos zouden bereid zijn te betalen voor het ontmantelen van De Hef, maar dat leidde tot veel gedoe. Lange tijd was onduidelijk of het schip nu wel of niet De Hef, eigenlijk de Koningshavenbrug, zou passeren. De Rotterdamse wethouder Karremans liet eerder weten dat Oceanco nog geen aanvraag had gedaan. Het gerucht alleen al zorgde voor bedreigingen aan het adres van Oceanco. Op Facebook werd een actie opgezet om eieren op het superjacht te gooien, wanneer het De Hef passeerde.

Het 127 meter lange superjacht is, wanneer het af is, het grootste superjacht van Nederland. Het passeert Infinity, het 117 meter lange superjacht dat ook dit jaar door Oceanco afgebouwd werd.

Lees ook:

Superjacht Jeff Bezos is in Rotterdam, De Hef niet uit elkaar

Dit zijn de 5 grootste superjachten van Nederland