Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

[Update] Duitse inreisregels opnieuw aangescherpt, wat betekent dit voor de binnenvaart?

Berlijn

De inreisregels om vanuit Nederland naar Duitsland te gaan worden per 27 juli opnieuw aangescherpt. Duitsland heeft Nederland opnieuw aangemerkt als hoog-risicogebied. Wat verandert er voor de binnenvaart?

1 / 1
Na het hoge aantal besmettingen in Nederland heeft Duitsland opnieuw de inreisregels aangescherpt. (Foto Carolina Nichitin)

Na het hoge aantal besmettingen in Nederland heeft Duitsland opnieuw de inreisregels aangescherpt. (Foto Carolina Nichitin)

Belangrijke update:

Per 1 augustus maakt de Duitse overheid een uitzondering voor transport. In de nieuwe verordening is vastgesteld dat transport personeel alleen nog maar een CCR-reisverklaring op zak hoeft te hebben. Er is geen negatieve test of vaccinatiebewijs meer nodig. Wel dient u zich aan de corona hygiëne maatregelen te houden.

Strengere regels

Wanneer u vertrekt naar Duitsland moet u zich van te voren registreren op einreisanmeldung.de. Dit geldt naast de CCR-reisverklaring die gedurende de gehele pandemie nodig is geweest. Het CBRB raadt aan deze ook nog altijd mee te nemen.

Verder is het nodig een negatieve testresultaat of vaccinatie- of herstelbewijs te hebben. Hiervoor zijn zowel de antigeentest als de PCR-test geschikt. De antigeen sneltest mag hooguit 48 uur oud zijn en de PCR-test 72 uur. Het gele boekje, met daarin de vaccinatie, wordt ook geaccepteerd in Duitsland net als de Coronacheck-app.

Testmogelijkheden

Het is in Nederland mogelijk om via Testenvoorjereis.nl een afspraak te maken voor zowel antigeen- als PCR-testen, deze test is gratis. Transafe en Maritime Medical Diagnostics bieden beide de mogelijkheid om een test, met het nodige certificaat, aan boord uit te voeren.

Uitzondering op bovenstaande maatregelen geldt voor doorreizigers en personen die niet langer dan 24 uur in Duitsland zullen blijven. Het CBRB probeert via EBU een uitzonderingsregel voor de binnenvaart tot stand te brengen.

Lees ook:

Inreisregels Duitsland fors versoepeld

[UPDATE] Veel verwarring over verscherpte Duitse inreisregels

(Jelmer Bastiaans)

Reacties (2)
 • alexia

  gewoon de grens emmerich afsluiten dan hebben ze geen goederen zo simpel

 • nosceorbis

  Aanmeldplicht [§3] en quarantaineplicht [§4]: transport uitgezonderd [§6 (1) 3], tenzij; afkomstig uit een virusvariantgebied *en* langer dan 72 uur in Duitsland [§6 (1) laatste zin].

  Testplicht [§5]: transport uitgezonderd;

  uit *virusvariantengebied* of *hoogrisicogebied* alleen indien men korter dan 72 uur in Duitsland verblijft. [§6 (3) 1 en 2]

  uit *risicogebied* geldt een volledige vrijstelling [§6 (4)]

  Aanmelden is dus voor in de transport werkzame personen NIET verplicht ondanks dat NL hoogrisicogebied is.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook