Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

De Noordzee wordt steeds voller

Noordzee

De Noordzee wordt alsmaar meer gebruikt als locatie voor het verkrijgen van energie. Met name voor het winnen van windenergie is de Noordzee de geschikte plek. In 2040 zal 15% van de Noordzee bestaan uit offshore windparken. Maar is er dan nog wel genoeg ruimte voor de visserij? En wat gaat er gebeuren met het grote aantal boorplatformen voor olie- en gaswinning nu velden leeg raken?

1 / 2
In 2040 zal 15% van de Noordzee uit windparken bestaan (Foto North Sea Energy)

In 2040 zal 15% van de Noordzee uit windparken bestaan (Foto North Sea Energy)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook