Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Commotie over ‘verbod’ smartphone tijdens varen

DEN HAAG [update]

In de binnenvaart is veel commotie ontstaan over een mogelijk verbod in het gebruik van de mobiele telefoon of smartphone tijdens het varen. Maar volgens Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren, die met haar motie in de Tweede Kamer de onrust aanwakkerde, moeten de binnenvaartondernemers de motie eerst maar eens goed lezen. Ze heeft niettemin haar (onbetaalde) adviseurschap bij SaveDrivePod beëindigd.

1 / 1
Commotie over ‘verbod' smartphone tijdens varen

Commotie over ‘verbod' smartphone tijdens varen

Van Tongeren (GroenLinks) ‘Lees eerste de motie maar eens goed’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (13)
 • J van der Velde

  Liesbeth van Tongeren kan er eigen beter eens druk maken over het behalen van een verplicht vaarbewijs voor alle schepen, dus ook de plezierjachten en vakantiegangers op het water, daar vallen volgens mij nog de meeste doden.
  Daarnaast zou het handig zijn om eens te kijken naar alle vaarboevoegdheden van met name onze oost Europese collega’s, die allemaal zogenaamd een geldig vaarbewijs hebben, maar ondertussen om de haverklap brokken maken.
  Pas op, er zijn ook genoeg goede bij hoor, maar nu de markt aardig is moet schijnbaar ieder persoon dat stukje papier heeft als schipper ingezet worden.

  Wellicht zou ze namens groenlinks eens pleiten in de tweede kamer om wat minder te bezuinigen in NL en wat meer op buitenland en die arme mensen die niet “kunnen”werken. Met dat geld de binnevaart wat meer ondersteunen zodat we het schip stil kunnen leggen om even te bellen natuurlijk.

 • J. Vellinga

  Zodra het schip beweegt, word straks de telefoon uitgeschakeld.
  Heeeel erg handig??
  Ik snap het; Liesbeth van Tongeren belt altijd met haar ogen dicht joh!!

 • Mark Nordenholt

  dan mogen we straks ook niet meer met de marifoon met de sluis of brug of met de post melden als we aan het varen zijn.of moet ik straks dan de stuurman elke keer vragen dat die de marifoon gaat bedienen. want ik zie geen verschil met bellen met de telefoon en of melden met de marifoon

 • D Bogaers-Hofman

  Als het deze mevrouw echt om veiligheid zou gaan kwam er een verbod van tv schermen in de stuurhut. Met deze motie heeft ze haar incompetentie wel bewezen. Maar ja, GL dan weet je het wel.

 • T. Joosten

  laten de kamerleen eerst dan zelf het goede voorbeeld geven, als zij in 2e kamer debatteren zie je iedereen met zijn telefoon spelen.
  in plaats van het debat aandachtig te volgen want dat is in het landsbelang

 • Jim Grooten

  Meneer Arends het gaat echt goed met deze kamerleden die beslissen over de binnenvaart,de binnenvaart wordt financieel kapot gemaakt door deze onzinregels .Ook de onzin van Ccr regels voor de ( schone )schepen die alleen voor 1976 gelden ( geluidseisen) ga mevr van Tongeren zelf de problemen van onder vinden doordat het transport van het water naar de weg verplaats.
  Geniet maar lekker in de files met u ingebouwde SafeDrivepod !

 • a.o stienstra

  Ik ben trouwens benieuwd hoe snel dit nieuwsbericht weer van de voorpagina van schuttevaer verdwijnt . De vorige hierover , waar massaal op werd gereageerd was ook snel weg . Je zou bijna gaan denken ….. onee dat mag vast niet gezegd worden .

 • a.o stienstra

  BLN reageert dus als volgt : er gebeurt niks zonder ons erbij .

  Kan ik hier uit concluderen dat BLN dus op de hoogte was van de nog in te dienen motie ? Want hoe je het wend of keert , die motie is aangenomen dus die ligt er .

 • H.J.M. Arends

  Zij is zeer geschikt als kamerlid meneer Van Hoek. Heeft ze al jaren laten zien. Er zijn maar weinig kamerleden die weten wat varen is, zij is daar, denk ik ,een van, helaas. Ja, we moeten die kamerleden meer uitnodigen om mee te varen. Maar waarom zo snel die ophef? Zij stelt voor om eerst met de binnenvaart te overleggen, voor dat er wetjes worden gemaakt.

 • G. Klos

  Waarom was de minister dan zo enthousiast over autonoom varen?

 • Eddy Joos

  Ik had eens een vakantieganger aan boord, die uit goedwil een touwtje had vastgezet.
  Toevallig had iemand van de waterpolitie dit opgemerkt, en heb de grootste moeite gehad om uit te leggen dat die man, niet behoorde tot de bemanning, en dus niet in dienst was. Gratis helpen wordt bij ons aanzien als zwartwerk.Bij SaveDrivePod niet ??? Of mag je als politieker meer dan de gewone burger.

 • Jim Grooten

  Gewoon eerst overleggen met de organisaties VOOR er een motie uitgaat,bespaar een hoop toestand.

 • A. Van Hoek

  Voorlopig heeft ze de toon gezet , en moeten wij het tegendeel weer bewijzen !Weg met Liesbeth van Tongeren . Ongeschikt als kamerlid na deze uitspraak ??

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook