Vikingschip vrij van Donaubrug (video)

Een tweede passagiersschip van de Zwitserse rederij Viking River Cruises, de Viking Tor, voer zondagmorgen vroeg tegen een brugpijler op de Donau bij Poikam. Alle 186 passagiers en 51 personeelsleden werden geëvacueerd. In de loop van de middag kwam het schip met hulp van een duwboot weer vrij van de brug.

Tweede Vikingschip valt dwars voor Donaubrug

Een nacht eerder, van vrijdag 17 op zaterdag 18 juni, voer het 135 meter lange passagiersschip Viking Bragi bij slecht zicht in de gestremde doorvaart van de St. Anna Brücke over het Main-Donaukanaal in Riedenburg een hangende bouwstelling stuk.
De eveneens 135 meter lange Viking Tor raakte ’s morgens tegen 4 uur een brugpijler bij Poikam (Bad Abbach), waarna het schip op de sterk stromende Donau dwars voor de spoorbrug kwam te liggen. Van de Amerikaanse en Canadese passagiers raakte niemand gewond; ze werden met bootjes en een hoogwerker door de brandweer van Kelheim met hulp van meer dan 200 reddingswerkers aan land gebracht. Het schip maakte geen water.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Vikingschip vrij van Donaubrug (video) | Schuttevaer.nl

Vikingschip vrij van Donaubrug (video)

Een tweede passagiersschip van de Zwitserse rederij Viking River Cruises, de Viking Tor, voer zondagmorgen vroeg tegen een brugpijler op de Donau bij Poikam. Alle 186 passagiers en 51 personeelsleden werden geëvacueerd. In de loop van de middag kwam het schip met hulp van een duwboot weer vrij van de brug.

Tweede Vikingschip valt dwars voor Donaubrug

Een nacht eerder, van vrijdag 17 op zaterdag 18 juni, voer het 135 meter lange passagiersschip Viking Bragi bij slecht zicht in de gestremde doorvaart van de St. Anna Brücke over het Main-Donaukanaal in Riedenburg een hangende bouwstelling stuk.
De eveneens 135 meter lange Viking Tor raakte ’s morgens tegen 4 uur een brugpijler bij Poikam (Bad Abbach), waarna het schip op de sterk stromende Donau dwars voor de spoorbrug kwam te liggen. Van de Amerikaanse en Canadese passagiers raakte niemand gewond; ze werden met bootjes en een hoogwerker door de brandweer van Kelheim met hulp van meer dan 200 reddingswerkers aan land gebracht. Het schip maakte geen water.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer