Reddingsvest aan, of een reling langs het gangboord

De Nederlandse binnenvaartorganisaties willen dat de binnenvaartschippers massaal reddingsvesten gaan dragen om het aantal verdrinkingen in de binnenvaart terug te dringen. Op die manier hopen ze te voorkomen dat een reling langs het gangboord verplicht wordt. Want vast staat dat de overheid het aantal verdrinkingsgevallen in de beroepsvaart actief wil gaan terugdringen.

Reddingsvest aan, of een reling langs het gangboord

De Arbeidsinspectie is deze week een actie begonnen om het dragen van reddingsvesten te stimuleren. Nu nog op vrijwillige basis, maar duidelijk is dat zich in Europa een meerderheid aftekent voor wettelijke maatregelen om het gevaar van verdrinking te beperken. Daarbij wordt vooral gedacht aan het verplicht dragen van een reddingsvest of het hebben van een reling.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (23)

  • Mag je een zwemvest onder je werkjas dragen?
    Ik moet namelijk mijn zwemvest onder me werkjas dragen van mijn schipper hoewel mij dit erg onverstandig lijkt.
    Ik ben hier dus mee in discussie gegaan met mijn schipper. Alleen hij wil zijn gelijk hebben dus draag ik mijn zwemvest maar onder mijn jas. Mijn schipper wil niet elke keer nieuwe zoutpatronen aanschaffen. Maar mijn veiligheid gaat toch voor?? Hopelijk geeft iemand reactie op mijn vraag.

    Geplaatst door: kim op
  • ego op zij en reddingsvest aan, je wilt niet meemaken dat je iemand verliest door verdrinking.
    Zetschipper: inderdaad geen reddingsvest willen dragen naar huis gelijk.

    Geplaatst door: raymond op
  • Rellingen in het gangboord ben ik nie voor , die zijn lomp en onhandig.
    Als je afmeerd bij een buurman die ze recht heb staan of de paaltjes gaan er aan of de touwen krijgen der nie op, in het eerste geval zou je ruzie krijgen met je buurman wat ik zelf een tijdje geleden ook mee gemaakt heb, komn ze met het verhaal vraag eerst toestemming om de kettingen weg te halen enof het paaltje.

    reddingvesten ja verplichten zeker in winter tijd en werken tijdens de vaart in de gangboorden verbieden op de stroomende rivieren zeker op de nieuwbouw, of ja net wat een collega hier onder ook al zei de gangboorden met een minimale breedte van 60 verplichten!

    matthew

    Geplaatst door: matthew B op
  • ik (matroos op kempenaar)ben nu 2 maanden geleden in het water gevallen. had gelukkig een reddingsvest om. ben 1 x onder water gegaan en toen blies tie op. ik kan iedereen aanraden zo`n ding aan te doen want wat denk je wat er gebeurd als je met je hoofd eerst op het gangboord ketst of je been breekt, of als het 5 graden vriest, dat je dan nog kan zwemmen? echt niet hoor! wees niet zo kinderachtig door te zeggen dat je er geen een aan trekt, want je went er zo aan en na een paar weken merk je het niet eens meer.
    paar jaar geleden wilde ook niemand de gordel in de auto om doen, dat doet iedereen nu toch ook?

    Geplaatst door: jan op
  • Wij varen met 2 slowaakse matrozen die pertienent weigeren om buiten de reling tijdens het meren of ontmeren een zwemvest te dragen!
    Wat bij de meenste oliehavens ook verplicht is.
    Laatst heb ik het op de spits gedreven en tegen hen gezegd als ja nu geen zwemvest aandoet kan je koffers pakken en naar huis gaan dankzij dat ze niet over genoeg contanten beschikte moesten ze wel blijven, anders hadden ze gegaan en hadden we wel zonder pesoneel gezeten.
    Ik ben benieuwd wat mijn werkgever gezegt zou hebben in dat geval?

    Geplaatst door: Zetschipper op
  • Misschien moeten we de zaak eens omdraaien. Als er een verdrinkingsincident binnen een organisatie is geweest, dan denk ik dat er direct volledig aandacht is voor het onderwerp. Waarom dan niet nu al dragen?

    Geplaatst door: Betweter op
  • Profis tragen Rettungskragen! Deze slagzin is in Duitsland al heel lang heel gewoon.

    Geplaatst door: Gerard op
  • Demontabele reling lijkt mij wel wat of zoiets

    Geplaatst door: Richard Zeegers op
  • Er is over het algemeen weerstand tegen het gebruiken van veiligheidsmiddelen. Ik kom uit de petrochemie en daar zijn ze gewoon verplicht. Mijn ervaring is dat je er vrij snel aan went. Ik vaar veel alleen en draag dan standaard een automatisch reddingvest. Dat ging al eens af toen ik er zonder erg een poosje natte handschoenen op had gelegd.

    Tot mijn verbazing zag ik een week geleden een aannemer nieuw remmingwerk in het Merwedekanaal monteren en klauterden de monteurs – met veiligheidshelm – zonder vest van bak naar paal v.v. Als ze in het water vallen hebben ze een stevig probleem.

    Geplaatst door: Simon J, de Waard op
  • Op de grote duwvaart lopen wij al meer als 30 jaar met rettungskrage, en je trekt ze automatisch aan als je naar buiten gaat. Ook met het koppelen en het vervangen van een toplicht peertje storen die niet. Wees verstandig en draag een reddingsvest, of wees stoer en …..verdrink. jij heb dan geen probleem meer. Maar je schipper of personeelschef wel.

    Geplaatst door: aquaron op
  • Er is in het algemeen niet veel aandacht voor veiligheid in de binnenvaart. De overheid stimuleert dat ook door op vele plaatsen een gebrek veilige mogelijkheden om aan- of van boord gaan te maken. Nieuwe steigers en loopbruggen o.a. bij sluizen zijn door mensen ontwerpen die kennelijk geen kennis van veiligheid de toepassing van wat te maken en Arbo-zaken hebben.
    Reddingsvesten dragen is een goede zaak. Het is echter het laatste redmiddel nadat het ongeval (overboord vallen) reeds heeft plaats gevonden. Men moet zo goed mogelijk zien te voorkomen dat mensen overboord kunnen vallen. Daarvoor zijn railingen een goed middel. Bij de bouw van nieuwe schepen is het bij uitstek het moment alles zo te maken.Looppaden, gangboorden, trappen, bordessen etc kunnen dan zo goed moeglijk uitgevoerd worden. Het is nogal eens bedroevend te zien wat men ervan gemaakt heeft. Hier zijn duidelijk nog mogelijkheden tot verbetering aanwezig.

    Geplaatst door: guus op
  • Makkelijk om te zeggen dat je als eigen baas bent, je geen zwemvest om wil doen. Alsof er dan geen mensen zijn die graag willen dat je niet verdrinkt.
    Ben zelf twee jaar geleden ook overboord gevallen tijdens het varen en geloof me dat water is koud (hoewel je dat op het moment niet echt doorhebt). En zoals de rivier nu is, duurt het ook wel even voordat je de kant hebt bereikt. Gelukkig voor mij heeft iemand mij gezien maar wat was er gebeurd als diegene mij niet gezien had? Ik had een drijfjas aan maar die had mij echt niet boven gehouden (ook niet als ik bewusteloos was geweest). Dus sindsdien heb ik een jas met zwemvest. Hoef je er ook niet aan te denken wat hij zit toch al in de jas verwerkt.
    En voor de rest hebben wij met boenen altijd een zwemvest om (ook al hebben wij een familiebedrijf). En tuurlijk, in de zomer loop ik ook wel eens zonder zwemvest naar voren. Weet dus ook niet of een verplichting zou helpen maar in de winter in ieder geval wel.
    En wat is nu goedkoper? Een zwemvest omdoen die toch al aan boord is, of straks met z’n allen een reling moeten plaatsen die alleen maar geld kost en voor de meesten een sta in de weg is?

    Geplaatst door: Nathalie van der Klei op
  • Als je zelf een keer mee maakt dat er een kind van je in het watervalt op 2e kerstdag en je er dan zelf bij springt dan ben je heel erg dankbaar dat er een buurman is die je er uit haalt, als je naast het lege schip in het water ligt.
    Na dit ongeval wat gelukkig goed afliep zijn we naar de werf gevaren en scepters gezet in het gangboord met 2 maal een draad met spanners, tijdens het laden of lossen, mocht dit nodig zijn kunnen we het in delen weghalen, als dit gereed is weten we hier aan boord niet hou snel we het weer moeten neer zetten.
    Mocht er eens een keer een aantal scepters krom gevaren worden door ons zelf of door de buren vervangen wij deze wel voor een nieuwe of we rechten hem zelf.
    Als wij een nieuwe medewerker aan boord krijgen kijken ze in het begin heel raar maar na een aantal weken weten ze niet beter en geven ze meestal wel toe dat er toch wel iets in zit van veiligheid.

    Geplaatst door: Rinus Goudriaan op
  • Ik verbaas mij ook over al dat geboen op een snelstromende koude rivier terwijl ik mijn hond nog geeneens naar buiten durf te sturen.

    Geplaatst door: E.B op
  • Is een kwestie van wennen. Mijn baas verstrekte ook prachtige automatische reddingsvesten.In het begin vond ik het allemaal maar wat overdreven. Nu trek ik het net als de jas automatisch aan en het geeft een verrekt veilig gevoel. Ik vind het zelfs professioneel staan. Goede automaten werken prima en de bewegingsvrijheid wordt nagenoeg niet beperkt. Nogmaals voor mij was het een kwestie van wennen. Waar praten we eigenlijk over. Veilige vaart gewenst.

    Geplaatst door: Antonius op
  • ik vind het schandalig dat er “schippers ” zijn die hun matroos met dit weer het schip laten afspoelen onder het varen
    ze zouden beter daarvoor regeltjes maken ipv de het onmogelijk te maken om hun werk te doen

    Geplaatst door: andy op
  • Besten mensen,waar hebben we het nu over,over een REDDINGSVEST,of een zwemvest????

    Geplaatst door: jblanken. op
  • Wij varen, mijn vrouw en ik op een koppelverband.
    Wij dragen ten aller tijden een zwemvest, zeker in de winter periode
    Wat er voorheen geschreven word, sta ik achter
    Wij hebben vroeger, zelf een Matroos verloren door verdrinking.
    Dan moet je naar die ouders toe, om te vertellen dat hun zoon er niet meer is. Dat wil je nooit meer mee maken. Dat is een drama. Men beseft niet wat ze de nabestaanden aandoen alleen door eigenwijs te zijn en geen zwemvest te dragen.
    Jack en Anke Raukema koppelverband Marshal

    Geplaatst door: j.raukema op
  • Als de overheid zo goed weet ongelukken te voor komen!WAAR moeten de schippers melden steigers kapot palen verrot? Als hier de overheid zegt schipper dat is je eigen verantwoording dan moet je daar niet afmeren!Ben niet tegen zwemvest.Maar beslis graag zelf zonder dwang.

    Geplaatst door: gerrit op
  • Dan maken ze de sluizen ook wat breder en de containers ook maar even smaller zeker??

    Geplaatst door: kees op
  • Als we nu eens beginnen met een fatsoenlijke gangboordbreete aan te houden zijn we al een stuk verder. En geen gezeur dan heb ik geen brete genoeg tussen de denneboom, dan bouw je het schip maar breder.Ik kom af en toe schepen tegen dat het gangboord smaller is als mijn loopplank.

    Geplaatst door: johan op
  • het verplicht dragen van een zwemvest gaat me eigenlijk iets te ver maar ik ben er niet op tegen dat men ze draagt alleen om daar nu een wet voor op te stellen?
    wanner moet je dan een zwemvest om,als je aan het werk bent,als je naar de wal loopt (over een aantal schepen),als je aan boord komt vanuit de stad enz. en wat die opblaasbare zwemvesten betreft;van de zomer is er een zeilschip omgezeild waarvan de woning in het water stond en daar was een kast vol met opblaasbare zwemvesten waarvan er van de 10 maar 8 zijn opgeblazen,dus maar hopen dat die van jou wel afgaat.
    De aandacht erop vestigen en promoten ben ik wel voor,zelf oe ik het ook regelmatig maar een reling langs het gangboord wordt volgens mij helemaal een drama vooral op de nieuwe container schepen die nu al smalle gangboorden hebben.
    zelf goed nadenken wanneer je een om zult doen lijkt mij genoeg.

    Geplaatst door: G.J.Wijkstra op
  • Geen vest willen dragen is puur egoistisch gedrag van pubertjes….

    Denk aan de mensen die je achterlaat als je in de plomp terecht komt, en de mensen die er op uit moeten om jouw, of wat er van over is te zoeken……

    Denk ook niet, ik kan wel zwemmen, want met de temperaturen van het water nu is het binnen 5 minuten gedaan, laat staan als je met je hoofd eerst nog een stukje gangboord probeert weg te koppen……

    Geloof me, heb zelf meerdere malen een dode schipper uit het water moeten vissen, daar wordt je niet vrolijk van.

    Geplaatst door: Peter op

Reageer

Reddingsvest aan, of een reling langs het gangboord | Schuttevaer.nl

Reddingsvest aan, of een reling langs het gangboord

De Nederlandse binnenvaartorganisaties willen dat de binnenvaartschippers massaal reddingsvesten gaan dragen om het aantal verdrinkingen in de binnenvaart terug te dringen. Op die manier hopen ze te voorkomen dat een reling langs het gangboord verplicht wordt. Want vast staat dat de overheid het aantal verdrinkingsgevallen in de beroepsvaart actief wil gaan terugdringen.

Reddingsvest aan, of een reling langs het gangboord

De Arbeidsinspectie is deze week een actie begonnen om het dragen van reddingsvesten te stimuleren. Nu nog op vrijwillige basis, maar duidelijk is dat zich in Europa een meerderheid aftekent voor wettelijke maatregelen om het gevaar van verdrinking te beperken. Daarbij wordt vooral gedacht aan het verplicht dragen van een reddingsvest of het hebben van een reling.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (23)

  • Mag je een zwemvest onder je werkjas dragen?
    Ik moet namelijk mijn zwemvest onder me werkjas dragen van mijn schipper hoewel mij dit erg onverstandig lijkt.
    Ik ben hier dus mee in discussie gegaan met mijn schipper. Alleen hij wil zijn gelijk hebben dus draag ik mijn zwemvest maar onder mijn jas. Mijn schipper wil niet elke keer nieuwe zoutpatronen aanschaffen. Maar mijn veiligheid gaat toch voor?? Hopelijk geeft iemand reactie op mijn vraag.

    Geplaatst door: kim op
  • ego op zij en reddingsvest aan, je wilt niet meemaken dat je iemand verliest door verdrinking.
    Zetschipper: inderdaad geen reddingsvest willen dragen naar huis gelijk.

    Geplaatst door: raymond op
  • Rellingen in het gangboord ben ik nie voor , die zijn lomp en onhandig.
    Als je afmeerd bij een buurman die ze recht heb staan of de paaltjes gaan er aan of de touwen krijgen der nie op, in het eerste geval zou je ruzie krijgen met je buurman wat ik zelf een tijdje geleden ook mee gemaakt heb, komn ze met het verhaal vraag eerst toestemming om de kettingen weg te halen enof het paaltje.

    reddingvesten ja verplichten zeker in winter tijd en werken tijdens de vaart in de gangboorden verbieden op de stroomende rivieren zeker op de nieuwbouw, of ja net wat een collega hier onder ook al zei de gangboorden met een minimale breedte van 60 verplichten!

    matthew

    Geplaatst door: matthew B op
  • ik (matroos op kempenaar)ben nu 2 maanden geleden in het water gevallen. had gelukkig een reddingsvest om. ben 1 x onder water gegaan en toen blies tie op. ik kan iedereen aanraden zo`n ding aan te doen want wat denk je wat er gebeurd als je met je hoofd eerst op het gangboord ketst of je been breekt, of als het 5 graden vriest, dat je dan nog kan zwemmen? echt niet hoor! wees niet zo kinderachtig door te zeggen dat je er geen een aan trekt, want je went er zo aan en na een paar weken merk je het niet eens meer.
    paar jaar geleden wilde ook niemand de gordel in de auto om doen, dat doet iedereen nu toch ook?

    Geplaatst door: jan op
  • Wij varen met 2 slowaakse matrozen die pertienent weigeren om buiten de reling tijdens het meren of ontmeren een zwemvest te dragen!
    Wat bij de meenste oliehavens ook verplicht is.
    Laatst heb ik het op de spits gedreven en tegen hen gezegd als ja nu geen zwemvest aandoet kan je koffers pakken en naar huis gaan dankzij dat ze niet over genoeg contanten beschikte moesten ze wel blijven, anders hadden ze gegaan en hadden we wel zonder pesoneel gezeten.
    Ik ben benieuwd wat mijn werkgever gezegt zou hebben in dat geval?

    Geplaatst door: Zetschipper op
  • Misschien moeten we de zaak eens omdraaien. Als er een verdrinkingsincident binnen een organisatie is geweest, dan denk ik dat er direct volledig aandacht is voor het onderwerp. Waarom dan niet nu al dragen?

    Geplaatst door: Betweter op
  • Profis tragen Rettungskragen! Deze slagzin is in Duitsland al heel lang heel gewoon.

    Geplaatst door: Gerard op
  • Demontabele reling lijkt mij wel wat of zoiets

    Geplaatst door: Richard Zeegers op
  • Er is over het algemeen weerstand tegen het gebruiken van veiligheidsmiddelen. Ik kom uit de petrochemie en daar zijn ze gewoon verplicht. Mijn ervaring is dat je er vrij snel aan went. Ik vaar veel alleen en draag dan standaard een automatisch reddingvest. Dat ging al eens af toen ik er zonder erg een poosje natte handschoenen op had gelegd.

    Tot mijn verbazing zag ik een week geleden een aannemer nieuw remmingwerk in het Merwedekanaal monteren en klauterden de monteurs – met veiligheidshelm – zonder vest van bak naar paal v.v. Als ze in het water vallen hebben ze een stevig probleem.

    Geplaatst door: Simon J, de Waard op
  • Op de grote duwvaart lopen wij al meer als 30 jaar met rettungskrage, en je trekt ze automatisch aan als je naar buiten gaat. Ook met het koppelen en het vervangen van een toplicht peertje storen die niet. Wees verstandig en draag een reddingsvest, of wees stoer en …..verdrink. jij heb dan geen probleem meer. Maar je schipper of personeelschef wel.

    Geplaatst door: aquaron op
  • Er is in het algemeen niet veel aandacht voor veiligheid in de binnenvaart. De overheid stimuleert dat ook door op vele plaatsen een gebrek veilige mogelijkheden om aan- of van boord gaan te maken. Nieuwe steigers en loopbruggen o.a. bij sluizen zijn door mensen ontwerpen die kennelijk geen kennis van veiligheid de toepassing van wat te maken en Arbo-zaken hebben.
    Reddingsvesten dragen is een goede zaak. Het is echter het laatste redmiddel nadat het ongeval (overboord vallen) reeds heeft plaats gevonden. Men moet zo goed mogelijk zien te voorkomen dat mensen overboord kunnen vallen. Daarvoor zijn railingen een goed middel. Bij de bouw van nieuwe schepen is het bij uitstek het moment alles zo te maken.Looppaden, gangboorden, trappen, bordessen etc kunnen dan zo goed moeglijk uitgevoerd worden. Het is nogal eens bedroevend te zien wat men ervan gemaakt heeft. Hier zijn duidelijk nog mogelijkheden tot verbetering aanwezig.

    Geplaatst door: guus op
  • Makkelijk om te zeggen dat je als eigen baas bent, je geen zwemvest om wil doen. Alsof er dan geen mensen zijn die graag willen dat je niet verdrinkt.
    Ben zelf twee jaar geleden ook overboord gevallen tijdens het varen en geloof me dat water is koud (hoewel je dat op het moment niet echt doorhebt). En zoals de rivier nu is, duurt het ook wel even voordat je de kant hebt bereikt. Gelukkig voor mij heeft iemand mij gezien maar wat was er gebeurd als diegene mij niet gezien had? Ik had een drijfjas aan maar die had mij echt niet boven gehouden (ook niet als ik bewusteloos was geweest). Dus sindsdien heb ik een jas met zwemvest. Hoef je er ook niet aan te denken wat hij zit toch al in de jas verwerkt.
    En voor de rest hebben wij met boenen altijd een zwemvest om (ook al hebben wij een familiebedrijf). En tuurlijk, in de zomer loop ik ook wel eens zonder zwemvest naar voren. Weet dus ook niet of een verplichting zou helpen maar in de winter in ieder geval wel.
    En wat is nu goedkoper? Een zwemvest omdoen die toch al aan boord is, of straks met z’n allen een reling moeten plaatsen die alleen maar geld kost en voor de meesten een sta in de weg is?

    Geplaatst door: Nathalie van der Klei op
  • Als je zelf een keer mee maakt dat er een kind van je in het watervalt op 2e kerstdag en je er dan zelf bij springt dan ben je heel erg dankbaar dat er een buurman is die je er uit haalt, als je naast het lege schip in het water ligt.
    Na dit ongeval wat gelukkig goed afliep zijn we naar de werf gevaren en scepters gezet in het gangboord met 2 maal een draad met spanners, tijdens het laden of lossen, mocht dit nodig zijn kunnen we het in delen weghalen, als dit gereed is weten we hier aan boord niet hou snel we het weer moeten neer zetten.
    Mocht er eens een keer een aantal scepters krom gevaren worden door ons zelf of door de buren vervangen wij deze wel voor een nieuwe of we rechten hem zelf.
    Als wij een nieuwe medewerker aan boord krijgen kijken ze in het begin heel raar maar na een aantal weken weten ze niet beter en geven ze meestal wel toe dat er toch wel iets in zit van veiligheid.

    Geplaatst door: Rinus Goudriaan op
  • Ik verbaas mij ook over al dat geboen op een snelstromende koude rivier terwijl ik mijn hond nog geeneens naar buiten durf te sturen.

    Geplaatst door: E.B op
  • Is een kwestie van wennen. Mijn baas verstrekte ook prachtige automatische reddingsvesten.In het begin vond ik het allemaal maar wat overdreven. Nu trek ik het net als de jas automatisch aan en het geeft een verrekt veilig gevoel. Ik vind het zelfs professioneel staan. Goede automaten werken prima en de bewegingsvrijheid wordt nagenoeg niet beperkt. Nogmaals voor mij was het een kwestie van wennen. Waar praten we eigenlijk over. Veilige vaart gewenst.

    Geplaatst door: Antonius op
  • ik vind het schandalig dat er “schippers ” zijn die hun matroos met dit weer het schip laten afspoelen onder het varen
    ze zouden beter daarvoor regeltjes maken ipv de het onmogelijk te maken om hun werk te doen

    Geplaatst door: andy op
  • Besten mensen,waar hebben we het nu over,over een REDDINGSVEST,of een zwemvest????

    Geplaatst door: jblanken. op
  • Wij varen, mijn vrouw en ik op een koppelverband.
    Wij dragen ten aller tijden een zwemvest, zeker in de winter periode
    Wat er voorheen geschreven word, sta ik achter
    Wij hebben vroeger, zelf een Matroos verloren door verdrinking.
    Dan moet je naar die ouders toe, om te vertellen dat hun zoon er niet meer is. Dat wil je nooit meer mee maken. Dat is een drama. Men beseft niet wat ze de nabestaanden aandoen alleen door eigenwijs te zijn en geen zwemvest te dragen.
    Jack en Anke Raukema koppelverband Marshal

    Geplaatst door: j.raukema op
  • Als de overheid zo goed weet ongelukken te voor komen!WAAR moeten de schippers melden steigers kapot palen verrot? Als hier de overheid zegt schipper dat is je eigen verantwoording dan moet je daar niet afmeren!Ben niet tegen zwemvest.Maar beslis graag zelf zonder dwang.

    Geplaatst door: gerrit op
  • Dan maken ze de sluizen ook wat breder en de containers ook maar even smaller zeker??

    Geplaatst door: kees op
  • Als we nu eens beginnen met een fatsoenlijke gangboordbreete aan te houden zijn we al een stuk verder. En geen gezeur dan heb ik geen brete genoeg tussen de denneboom, dan bouw je het schip maar breder.Ik kom af en toe schepen tegen dat het gangboord smaller is als mijn loopplank.

    Geplaatst door: johan op
  • het verplicht dragen van een zwemvest gaat me eigenlijk iets te ver maar ik ben er niet op tegen dat men ze draagt alleen om daar nu een wet voor op te stellen?
    wanner moet je dan een zwemvest om,als je aan het werk bent,als je naar de wal loopt (over een aantal schepen),als je aan boord komt vanuit de stad enz. en wat die opblaasbare zwemvesten betreft;van de zomer is er een zeilschip omgezeild waarvan de woning in het water stond en daar was een kast vol met opblaasbare zwemvesten waarvan er van de 10 maar 8 zijn opgeblazen,dus maar hopen dat die van jou wel afgaat.
    De aandacht erop vestigen en promoten ben ik wel voor,zelf oe ik het ook regelmatig maar een reling langs het gangboord wordt volgens mij helemaal een drama vooral op de nieuwe container schepen die nu al smalle gangboorden hebben.
    zelf goed nadenken wanneer je een om zult doen lijkt mij genoeg.

    Geplaatst door: G.J.Wijkstra op
  • Geen vest willen dragen is puur egoistisch gedrag van pubertjes….

    Denk aan de mensen die je achterlaat als je in de plomp terecht komt, en de mensen die er op uit moeten om jouw, of wat er van over is te zoeken……

    Denk ook niet, ik kan wel zwemmen, want met de temperaturen van het water nu is het binnen 5 minuten gedaan, laat staan als je met je hoofd eerst nog een stukje gangboord probeert weg te koppen……

    Geloof me, heb zelf meerdere malen een dode schipper uit het water moeten vissen, daar wordt je niet vrolijk van.

    Geplaatst door: Peter op

Reageer