Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

‘De vaart houden in LCVP scheelt een hoge hekgolf’

Texel

Er wordt nogal eens vreemd of soms zelfs geërgerd opgekeken als een bootcompagnie, in vaktermen Landing Craft Task Unit (LCTU), van het Korps Mariniers zich snel over onze binnenwateren verplaatst. De landingsvaartuigen die hiervoor worden gebruikt, hebben de eigenschap een zeer grote hekgolf te trekken, wat schippers regelmatig de wenkbrauwen doet fronsen.

1 / 2
Een LCVP op volle snelheid. (Foto PAS Publicaties)

Een LCVP op volle snelheid. (Foto PAS Publicaties)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • W. Woortman

    Dat geld ook voor speedboten, als ze hard varen, maken ze veel minder golven. Moeten wij daar dan ook maar begrip voor hebben.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.