Black Marlin met kabellegger naar Singapore

De grote kabellegger Giulio Verne van de Prysmian Group uit Milaan is in het Calandkanaal via de float-on methode alsnog aan boord genomen van het zwaartransportvaartuig Black Marlin van Boskalis-dochter Dockwise. Reisdoel is Singapore, waar het transport eind oktober wordt verwacht.

Black Marlin met kabellegger naar Singapore

De belading van de 133 meter lange en 34 meter brede Giulio Verne had nogal wat voeten in de aarde. Op zaterdag 8 september werd de kabellegger op de halfafgezonken Black Marlin geladen. Het geplande vertrek ging echter niet door. Vier dagen later werd het vaartuig via de float-off methode weer gelost en naar de Rotterdamse Waalhaven verhaald om daar aan boord nog diverse werkzaamheden te kunnen laten uitvoeren.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer