Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Zware Kees: Hysterisch

op zee

Wanneer ik de krant opensla valt het me weer op: ‘De president verklaart een historische ontmoeting te hebben gehad….’ Of ‘…deze wetswijziging wordt nu al historisch genoemd!’

Alles wat ook maar iets afwijkt van het gebruikelijke wordt historisch genoemd. Vooral als het gaat om zaken die controversieel zijn, beleid waar snel het etiket ‘historisch’ wordt opgeplakt om het door de strot van de mensen te duwen. Een zekere president van een grote wereldeconomie heeft dit tot kunst verheven.

Maar over Amerika gesproken: de ontdekking van dit continent was pas echt historisch! Natuurlijk was er toen geen Twitter om het met veel bombarie de wereld in te slingeren. Maar wanneer Christoffel geen Columbus had geheten maar Trump,  dan was de berichtgeving hierover wellicht anders geweest. Overigens wist Columbus niet eens dat hij Amerika had ontdekt. Hij was in de veronderstelling dat hij in India was. Een historische fout achteraf, want volkeren uit Azië hadden daar 20.000 jaar eerder al voet aan wal gezet.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook