Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Maritiem Platform Gepensioneerden opgericht

ROTTERDAM

De maritieme vakbond Nautilus International en de Nederlandse Vereniging van Kapiteins ter Zee (NVKK) hebben het Maritiem Platform Gepensioneerden opgericht. Doel is het verenigen van de ‘maritieme’ gepensioneerden, die samen onder anderen kandidaten kunnen voordragen voor de besturen van de diverse pensioenfondsen in de maritieme sector.

1 / 1
Maritiem Platform Gepensioneerden opgericht

Maritiem Platform Gepensioneerden opgericht

Volgens de vakbond zullen de belangen van de gepensioneerden voortaan via dit platform worden behartigd. Daarom worden gepensioneerde leden van Nautilus International en de kapiteinsvereniging NVKK gratis en automatisch lid van het platform. Wie dit niet wil, kan zich uiteraard afmelden. De leden zullen regelmatig ‘pensioengerelateerde’ informatie ontvangen. Ook worden themabijeenkomsten gehouden.

De vakbond houdt 10 april om 13.30 uur een algemene ledenvergadering in Rotterdam, Pegasusweg 200, omdat de statuten moeten worden aangepast aan het automatisch lidmaatschap van het Maritiem Platform Gepensioneerden. Omdat de NVKK een vereniging is, gaat het daar om een aanpassing van het huishoudelijk reglement.

Intussen heeft het Maritiem Platform Gepensioneerden in zijn eerste bestuursvergadering besloten twee kandidaten voor te dragen voor de verkiezing van gepensioneerden in het bestuur van het Bedrijfspensioenfonds voor de Koopvaardij (BpK). Dat zijn kapitein Pieter Visser, die als officier bij de Koninklijke Marine en als kapitein op cruiseschepen heeft gevaren en beschikt over alle benodigde opleidingen en ervaring op het gebied van communicatie en pensioenen. Nummer twee is Erik Hulshof, die als econometrist en financieel- & beleggingsanalist bijvoorbeeld sinds 2012 bij het Bedrijfspensioenfonds voor de Koopvaardij in het bestuur zit namens de werknemers. Bij dit BfK houdt hij zich onder meer bezig met de beleggingsportefeuille. (LR)

Reacties (4)
 • george van esdonk

  @Kees Schouten: Overigens geen kwaad woord van mij over het Pensioenfonds Koopvaardij.
  Buiten een kleinigheid, heb ik nooit problemen met mijn pensioen gehad. gr.George

 • Kees Schouten

  De huidige voorzitter van het BPFK dhr.Hylkema is afkomstig van Nautilus.

 • george van esdonk

  Ik zet ook grote vraagtekens bij de invloed, die de Nederlandse bond voor zeevarenden, Nautilus, schijnt te willen hebben bij het Koopvaardij pensioenfonds.
  In 40 jaar zeevaart heeft deze bond NOOIT iets zinnigs voor mij gedaan, en nu er bijna geen Nederlandse zeevarenden meer zijn, willen zij zich met mijn pensioen gaan bemoeien. Daar ben ik het absoluut niet mee eens. gr.George van Esdonk

 • Kees Schouten

  Indien je geen gepensioeneerd lid bent (wil zijn)van Nautilus of de NVKK heb je niets meer in te brengen bij de BPFK?
  Of wordt bedoelt dat het verenigingskandidaten betreft, naast eventuele onafhankelijke gepensioeneerde kandidaten? Of worden die niet toegelaten?
  Die tenslotte ook wel wat te zeggen kunnen hebben zonder vast te zitten aan een abonnement van een vereniging.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook