Noodsignaal

Redders halen gewond bemanningslid Fairplay 56 van boord

Reddingboten uit Grossenbrode en Heiligenhafen aan de Oostzee zijn zaterdag 24 februari uitgerukt om een gewond bemanningslid van de sleepboot Fairplay 56 te halen. De man had zich zaterdag aan het begin van de middag verwond.

De reddingskruiser Bremen. Foto Die Seenotretter – DGzRS, Felix Kersten

Op dat moment voer de sleper zo’n vijf mijl ten noordwesten van het eiland Fehmarn. De reddingskruiser Bremen uit Grossenbrode lag toevallig net in de haven van Fehnarm en voer als eerste uit. Even later vertrok vanuit Heiligenhafen ook de reddingboot Heiligenhafen met aan boord twee ambulancebroeders en een arts.

De Fairplay 56 voer de schepen tegemoet, zodat drie kwartier na het noodsignaal het medisch team aan boord van de sleepboot ging. Nadat de patiënt was gestabiliseerd kon hij met een speciale brandcard worden overgezet op de Bremen, die de man in Heiligenhafen overdroeg aan de ambulancebemanning.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Redders halen gewond bemanningslid Fairplay 56 van boord | Schuttevaer.nl
Noodsignaal

Redders halen gewond bemanningslid Fairplay 56 van boord

Reddingboten uit Grossenbrode en Heiligenhafen aan de Oostzee zijn zaterdag 24 februari uitgerukt om een gewond bemanningslid van de sleepboot Fairplay 56 te halen. De man had zich zaterdag aan het begin van de middag verwond.

De reddingskruiser Bremen. Foto Die Seenotretter – DGzRS, Felix Kersten

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer