10 keer duurder

Rover wil ’torenhoge ticketprijzen’ Friese Waddenveren omlaag: ‘Heeft levensaderfunctie’

Reizigersvereniging Rover wil dat de kosten van de veerdiensten naar de Waddeneilanden omlaag gaan. In een brief aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vraagt Rover om hier voor de volgende contractperiode iets aan te doen. Ook wil Rover dat de ov-studentenkaart voortaan op de veerponten wordt geaccepteerd en dat kinderen gratis kunnen meereizen.

Friese waddenveren
Rover wil dat de prijzen voor de Friese Waddenveren omlaag gaan. Foto Steve Photography / Shutterstock

Rover vroeg reizigers wat er moet worden verbeterd als per 2029 de nieuwe contracten voor de veerdiensten naar de Friese Waddeneilanden ingaan. Veelgehoorde feedback ging over de – volgens veel mensen – hoge kosten van de veerdiensten.

‘Voetgangers die naar de Friese Waddeneilanden reizen betalen tot meer dan 10 keer zoveel als reizigers naar Texel, en de sneldiensten zijn nog eens bijna twee keer zo duur’, zegt Rover-directeur Freek Bos in een reactie op de website van de reizigersvereniging.

Volgens Bos vervullen de veerdiensten naar de Waddeneilanden een ‘levensaderfunctie’, die wel voor iedereen betaalbaar moet zijn. ‘Reizigers hebben tenslotte nauwelijks een alternatief’, vult Bos aan.

Prijsplafond

Rover wil ook dat de ov-studentenkaart wordt opgenomen in het nieuwe contract, maar liefst nog eerder. Daarnaast vraagt Rover zich af waarom kinderen in de leeftijd van vier tot en met elf jaar niet gratis mogen meereizen met de veerdiensten.

Een prijsplafond voor parkeerkosten op het vasteland behoort ook tot de wensen van Rover. ‘Nu is het wegens de hoge parkeerkosten vaak aantrekkelijker om de auto mee te nemen naar het eiland, terwijl de eilanden graag autoluw willen zijn’, aldus Rover.

Dit artikel verscheen eerder op mobiliteit.nl.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Rover wil ’torenhoge ticketprijzen’ Friese Waddenveren omlaag: ‘Heeft levensaderfunctie’ | Schuttevaer.nl
10 keer duurder

Rover wil ’torenhoge ticketprijzen’ Friese Waddenveren omlaag: ‘Heeft levensaderfunctie’

Reizigersvereniging Rover wil dat de kosten van de veerdiensten naar de Waddeneilanden omlaag gaan. In een brief aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vraagt Rover om hier voor de volgende contractperiode iets aan te doen. Ook wil Rover dat de ov-studentenkaart voortaan op de veerponten wordt geaccepteerd en dat kinderen gratis kunnen meereizen.

Friese waddenveren
Rover wil dat de prijzen voor de Friese Waddenveren omlaag gaan. Foto Steve Photography / Shutterstock

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer