Zeevrouw schrijft Zeevrouw

‘Onze’ Fleur van der Laan presenteert vrijdag 20 september in Noordwijk haar derde roman Zeevrouw. Het boek is het slot van de trilogie over het leven van Roos van Straaten, na Rus (2005) en Zwarte Zee (2009). Deze rusteloze machinist, die alle zeeën bevoer, heeft genoeg van haar losbandige leven en wil nu écht eens van iemand houden…

Fleur Zeevrouw

Het boek wordt uitgegeven door Nijgh & Van Ditmar is gebaseerd op Fleurs ervaringen met luxe jachten en schepen van Kahn, Abis, Flinter en Spliethoff. De plaatsen, straatnamen en bars die in het boek voorkomen, bestaan echt. En een aardig aantal zeelui zal zich in de personages herkennen.

Toch is het verhaal niet zomaar een relaas van een vrouw in een mannenwereld. Het is een zoektocht van Roos, bijgestaan door haar trouwe husky Boris, naar een geschikte vader voor haar kind. En net als ze die gevonden heeft, wordt het schip door piraten gekaapt…

Zeevrouw is een tweeluik van Australisch Zout en Onder de Sterren, verhalen die gedeeltelijk, in feuilletonvorm, in Schuttevaer zijn verschenen. De presentatie van Zeevrouw is in boekhandel Van der Meer in Noordwijk, tussen 16 en 18 uur.

Behalve een gesigneerd exemplaar van Zeevrouw kan de bezoeker genieten van een dopje wodka en Russische chansons. ‘Iedereen is van harte welkom.’
Een dag later, 21 september, is Fleur te gast bij Spijkers met Koppen op Radio 1 (tussen 12 en 14 uur). En op 28 september signeert ze haar boeken bij boekhandel Hoek in Voorhout,

Feuilleton

Het feuilleton Onder de Sterren in Schuttevaer nadert intussen zijn apotheose. Komende week aflevering 155, nog slechts zeven afleveringen te gaan.