Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

‘Zeevaart-cao is toe aan revisie’

ROTTERDAM

De zeevaart-cao is toe aan een opknapbeurt. Hij is niet meer van deze tijd. Zij die ‘eronder’ vallen zitten comfortabel in een gouden kooi en daarbuiten fladderen de vogelvrijen: jonge mensen, vrouwen, allochtonen, mensen met flexcontracten en mensen die noodgedwongen voor zichzelf zijn begonnen. Dat betoogden de twee sprekers die afgelopen week waren uitgenodigd in het hol van de leeuw, de maritieme vakbond Nautilus International. Ze spraken op het symposium na de jaarvergadering in het Hulstkampgebouw in Rotterdam.

1 / 1
Nautilus

Nautilus

Als eerste Roos Wouters, politicoloog en directeur van Stichting Het Nieuwe Werken Werkt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • G Striekwold

  Een hele hoop woorden maar wat wil men nu precies veranderen?

 • george van esdonk

  Hoezo “Hol van de leeuw?”
  De invloed van de Nederlandse bond voor zeevarende is altijd NUL geweest!
  En voor de Nederlandse zeeman heeft men nooit iets wezenlijks gedaan.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook