Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Wereldwijd breedband-internet in 2014

LONDEN

Inmarsat lanceert de komende jaren drie geostationaire VSAT-satellieten om breedband-internet te bieden aan schepen, vliegtuigen en klanten op het land. De zogeheten ‘Global Xpress’-dienst gaat de concurrentie aan met bestaande VSAT-providers, die met hun scherpe prijzen gestaag marktaandeel afsnoepen van Inmarsat.

1 / 1
internet

internet

Door Hans Heynen
De kosten voor het opstarten van Global Xpress, waarvoor Boeing de satellieten bouwt, zijn begroot op 1,4 miljard dollar. Inmarsat kan dat uit eigen zak financieren. De terminals worden compact met schotels van 20 tot 60 centimeter. De downloadsnelheid bedraagt maximaal 50 MB per seconde. Het netwerk moet in 2014 operationeel zijn.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
  • michel de lange

    Seahawk, wat is dat voor systeem?

  • m/s Seahawk

    Hoezo goedkoper ik gebruik al jaren via een schotel internet voor 35,00 euro per maand incl. schotel en router. Ook telefoneren doen wij er mee naar vaste nummers gratis en naar mobiele nummer max. 0,09 euro per min. pro. NordNet Fr.Nadeel is wel het uitrichten maar dat moet ik ook voor de tv.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook