‘Duitsland stelt dezelfde eisen aan klein schip als Nederland’

Duitsland stelt geen andere technische eisen aan kleine binnenvaartschepen dan Nederland. De technische eisen voor binnenvaartschepen zijn in alle CCR- en EU-landen geharmoniseerd. Nederland kan daar niet eenzijdig van afwijken, en de andere lidstaten evenmin.

Minister Cora van Nieuwenhuizen reageert hiermee op een motie van de Tweede Kamerleden Roy van Aalst (PVV) en Cem Laçin (SP). Zij vroegen de minister om kleine binnenvaartschepen, naar voorbeeld van Duitsland, te vrijwaren van de toepassing van de regels die de Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR) heeft gesteld en een bedreiging vormen voor een financieel gezonde bedrijfsvoering van de eigenaren van een klein schip.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

‘Duitsland stelt dezelfde eisen aan klein schip als Nederland’ | Schuttevaer.nl

‘Duitsland stelt dezelfde eisen aan klein schip als Nederland’

Duitsland stelt geen andere technische eisen aan kleine binnenvaartschepen dan Nederland. De technische eisen voor binnenvaartschepen zijn in alle CCR- en EU-landen geharmoniseerd. Nederland kan daar niet eenzijdig van afwijken, en de andere lidstaten evenmin.

Minister Cora van Nieuwenhuizen reageert hiermee op een motie van de Tweede Kamerleden Roy van Aalst (PVV) en Cem Laçin (SP). Zij vroegen de minister om kleine binnenvaartschepen, naar voorbeeld van Duitsland, te vrijwaren van de toepassing van de regels die de Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR) heeft gesteld en een bedreiging vormen voor een financieel gezonde bedrijfsvoering van de eigenaren van een klein schip.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer