Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

‘Duitsland stelt dezelfde eisen aan klein schip als Nederland’

DEN HAAG

Duitsland stelt geen andere technische eisen aan kleine binnenvaartschepen dan Nederland. De technische eisen voor binnenvaartschepen zijn in alle CCR- en EU-landen geharmoniseerd. Nederland kan daar niet eenzijdig van afwijken, en de andere lidstaten evenmin.

Minister Cora van Nieuwenhuizen reageert hiermee op een motie van de Tweede Kamerleden Roy van Aalst (PVV) en Cem Laçin (SP). Zij vroegen de minister om kleine binnenvaartschepen, naar voorbeeld van Duitsland, te vrijwaren van de toepassing van de regels die de Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR) heeft gesteld en een bedreiging vormen voor een financieel gezonde bedrijfsvoering van de eigenaren van een klein schip.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
 • Jim Grooten

  Harmonisering?
  De technische eisen zijn naar het ES-TRIN verhuisd en in het CESNI geharmoniseerd.ES-TRIN is op zich zelf NIET BINDEND.
  Voor de toepassing KUNNEN de CCR,de Europese Unie,andere internationale organisaties en de lidstaten van de CCR of van de EU naar deze standaarden VERWIJZEN.
  Dit staat letterlijk op de CESNI site wat openbaar is in te zien, er sta dus geen enkele sanctie op hoe de landen hun schepen keuren.
  Kwam door verkoop van schip erachter dat zoals relingen en geluidseisen helemaal niet worden gekeurd door expert SUK.Deze worden door het Berufsgenosseschaft afgenomen als men met personeel vaar.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook