Superjacht Anna op proefvaart

De Buitenhaven van Den Helder is tot 6 augustus de uitvalsbasis voor het superjacht Anna. Een 110 meter lang zeer luxe uitgevoerd jacht dat naar een ontwerp van Michael Leach Design in Makkum door Feadship is gebouwd.

PAS anna

Het is één van de allergrootste motorjachten ooit in Nederland gebouwd. In Den Helder heeft de Anna een ligplaats toegewezen gekregen aan de Nieuwediepkade, op de locatie waar langere tijd het booreiland Paragon C462 heeft gestaan. Aan het superjacht hangt volgens kenners een prijskaartje van ruim 100 miljoen euro. Heel opvallend is de gebogen mastconstructie bovenop het dekhuis. Achter de brug is een helikopterdek gesitueerd. Niet bekend is gemaakt wie de eigenaar van dit indrukwekkende vaartuig wordt. Het jacht vaart onder de vlag van de Kaaimaneilanden. (PAS)